Bu hafta vizyona girecek filmlerden dikkat çekenler (10 Kasım 2017) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

7 Kasım 2017 Salı

Bu hafta vizyona girecek filmlerden dikkat çekenler (10 Kasım 2017)


Bu hafta yani 10 Kasım 2017 tarihinde toplam 8 film vizyona girecek. Ancak özellikle 4 film dikkatimi çekti. Bu filmler ve niye dikkatimi çektiğini aşağıda ayrıntılı yazacağım. Ama önce bu hafta (10 Kasım 2017) vizyona girecek filmlerin listesi şöyle:

Ağır Kelepçe
Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express)
İntikam (The Foreigner)
Mutluluk Zamanı
Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali
Umudun Öteki Yüzü (Toivon tuolla puolen)
Yanlış Anlama
Yol Ayrımı

Listede dikkatimi çeken ilk film ünlü İngiliz yazar Agatha Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) başlıklı romanından uyarlanan filmdir. En başta Agatha Christie ve romanlarını çok sever ve beğenirim. Okura sadece arkana yaslan ve oku demez. Aynı zamanda verdiği ipuçlarını takip ederek, en sevdiğim karakteri olan Hercule Poirot ile birlikte cinayeti çözmesini ister. İşte bundan dolayı da bu filmi çok merak ediyorum. Umarım ortaya güzel bir yapım çıkmıştır. Bir de film özellikle de oyuncu kadrosu ile kendinden söz ettiriyor. Oyuncu kadrosu ise şöyle: Kenneth Branagh,  Johnny Depp,  Michelle Pfeiffer,  Penélope Cruz,  Daisy Ridley.


Listede ikinci en çok dikkatimi çeken film bir belgeseldir: “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali”. Geçen birkaç yıldır Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı çok okunan raflarından eksik olmadı. Okuduk ve hep konuştuk. Şimdi de Sabahattin Ali’nin yaşam öyküsü üzerine bir belgesel izleyici ile buluşacak. Kürk Mantolu Madonna’yı okurken yazar hakkında kitabın girişinde verilen bilgide, ölümünün hangi koşullar altında olduğunun netlik kazanmadığı yazıyordu. Filmin Sabahattin Ali’nin ölümünü nasıl yansıtacağı da merak ettiğim bir diğer konu.


Listede özellikle usta başrol oyuncularından dolayı merak ettiğim iki film daha var. Biri usta Türk oyuncu Şener Şen, diğeri de aksiyon ve Uzakdoğu dövüş sanatları ustası Jackie Chan. Şener Şen, 2010’daki Av Mevsimi filminden ve 7 yıl arada sonra bir film ile karşımızda. Jackie Chan’in ise fragmanından gördüğüm kadarıyla biraz daha ciddi bir rol ile izleyici karşısına çıkıyor. Jackie Chan’i hem aksiyon hem de güldüren sahneleri ile hatırlıyorum ben. Bu film ise böyle bir izlenim bırakmadı fragmanından.

Sizin de listede merak ettiğiniz ya da görüşünüzü belirtmek istediğiniz film varsa, yorumda bizimle paylaşın lütfen. İyi seyirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder