Ma Ma (2015) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

10 Kasım 2017 Cuma

Ma Ma (2015)


Yönetmen: Julio Medem
Oyuncular: Penélope Cruz,
Luis Tosar,
Asier Etxeandia,
Alex Brendemühl,
Silvia Abascal
Tür: Dram
Yapım: İspanya - 2015
Puan: 8

İspanya yapımı Ma Ma (2015) filmi, dünyada en çok görülen kanser türlerinden biri olmasına rağmen çok az film konusu yapılan meme kanserine dikkat çeken bir filmdir. Meme kanseri istatistiklere göre çok sık görülen bir kanser türüdür. Ancak örneğin Hollywood’un bu konudaki birkaç filmini saymazsak sinema sektörü bu konuya pek ilgi göstermemiştir.

Yönetmen Julio Medem’in bu filmi bundan dolayı önemli ve dikkat çekici. Filmin konusu işe şöyle: Magda (Penélope Cruz) işini yeni kaybeden bir öğretmendir. Buna ek kanser olduğunu öğrenir ve ayrıca eşi de kendisini terk eder. Bütün bu üst üste gelen trajediler daha sonra yeni dostluklara ve aşka dönüşecektir.

Magda kanser olunca ameliyat olur ve memesinden biri alınır. Hatta ameliyat masasına yattığında son bir kere daha bir şeyleri kurtarmak umuduyla doktora neredeyse yalvarır ve “Ucunu kurtaramaz mısın?” diye sorar. Tabii cevap olumsuzdur. Doktor ameliyatın başarılı geçtiğini söyler. Ancak bir süre sonra kanserin yeniden ortaya çıktığını ve ameliyat için bile geç olduğu haberini alır. Sadece altı aylık ömrü kaldığı söylenir.

Bütün bu trajedilerden ise yeni dostluklar, aşk doğacaktır. Eşi tarafından terk edilen Magda kendisi de acı bir kayıp yaşayan biri ile tanışır. Onu hastanede tedavi gördüğü sırada yalnız bırakmayan Arturo ile aşk yaşar. Doktoru Julian ile iyi arkadaşlık başlar. Tabii bir de tam kanser olduğu ve yakında öleceğini öğrendiği bir anda bir sürprizle karşılaşır: Hamiledir.

İşte insanı etkileyen güzel bir öyküsü var filmin. Hem de hiç sıradan olmayan. Bir de doktor Julian’ın (Asier Etxeandia) söylediği güzel bir şarkısı var filmin; aşağıda paylaşıyorum.

Not: Filmi izlediyseniz, film ile ilgili yorumunuzu ve filme kaç puan verebileceğinizi yoruma yazarak bizimle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder