Yönetmen Clint Eastwood, başrolde Tom Hanks ve heyecan dolu bir film: Sully (2016) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

13 Aralık 2017 Çarşamba

Yönetmen Clint Eastwood, başrolde Tom Hanks ve heyecan dolu bir film: Sully (2016)


Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Tom Hanks
Aaron Eckhart
Laura Linney
Tür: Biyografi, Dram
Yapım: ABD - 2016
Puan: 10

Sully (2016), Clint Eastwood’un yönetmenliğini yaptığı her saniyesi heyecan dolu ve bir de gerçek bir olaydan uyarlanan çok güzel bir yapım. Bir de başrolde en başarılı bulduğum oyunculardan biri olan Tom Hanks olunca bu filme artık söz olamaz.

Öncelikle filmin yönetmeni Clint Eastwood’dan bahsetmek isterim. Clint Eastwood denince benim aklıma ilk önce Western filmleri ve “İyi, Kötü ve Çirkin” (1969) filmi geliyor. Bu çocukluğumda bildiği Clint Eastwood. Bir de son yıllarda başarılı yönetmenliği ile tanıyorum Clint Eastwood’u. Bu filmi ile bir daha kendisini ispatlamıştır benim için.

Filmin başrollerinde ünlü aktör Tom Hanks var. Geçtiğimiz aylarda Tom Hanks’in bir gemi kaptanını canlandırdığı Kaptan Phillips (Captain Phillips - 2013) filmini izlemiştim. Özellikle Kaptan Phillips’in korsanlarda rehin olduğu son anlar ve kurtarıldıktan sonraki durumunu, yaşadığı şoku çok etkileyici ve gerçekçi oynuyor. Bu filmde de Tom Hanks yine bir kaptan ama bu sefer bir uçağın kaptanı, pilot olarak görüyoruz.

Sully (2016) filminin konusu ise şöyle: 2009 yılında New York’tan havalanan ve 155 yolcusu ile mürettebatı bulunan bir yolcu uçağına bir kuş sürüsü çarpar. Uçağın her iki motoru da devre dışı kalır ve Kaptan Chesley "Sully" Sullenberger, acil iniş için işlemlere başlıyor. Kule uçağı acil iniş için bir havaalanına yönlendiriyor. Ancak Kaptan Sully, havaalanına varamayacağını düşünerek uçağı Hudson nehrine indiriyor. Olayda tek bir yolcunun bile burnu kanamıyor ve herkes sağ kurtuluyor.

Ancak buna rağmen Sully ve ikinci kaptan Jeff Skiles hakkında soruşturma açılıyor. İddia ettikleri şudur ki kaptan uçağı Hudson nehri yerine havalimanına indirebilirdi. Ancak Kaptan Sully bulundukları durumda bunun imkânsız olduğunu savunuyor. Tabii herkesin kahraman ilan ettiği Sully, bir yandan da zor anlar yaşıyor ve yaptığını savunuyor, ispatlamaya çalışıyor.

Filmin en beğendiğim tarafı uçağın acil iniş yapması, yolcuların durumu, kurtarma çalışmaları ve diğer olaylar çok gerçekçi olarak yansıtılmış. Bir de bu olay farklı yönlerden birkaç defa, izleyiciye sunuluyor. Biri kontrol kulesinde yaşananları, diğeri kokpitte olanlar, yolcuların yaşadıkları ve tabii ki kurtarma çalışmaları. Bunlar parça parça da olsa güzel bir sıralamayla izleyiciye sunuluyor ve her defasında heyecan doruğa yükseliyor.

Bu arada film Kaptan Chesley "Sully" Sullenberger’in olayı da anlatan otobiyografi kitabından uyarlanmıştır. Filmin sonunda da Kaptan Sully ve olayın şokunu yaşayan gerçek yolcuların bir arada olduğu görüntülerini görüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder