Duygu yüklü bir aile filmi: Pete ve Ejderhası (Pete's Dragon - 2016) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

30 Ocak 2018 Salı

Duygu yüklü bir aile filmi: Pete ve Ejderhası (Pete's Dragon - 2016)


Yönetmen: David Lowery
Oyuncular: Bryce Dallas Howard
Oakes Fegley
Wes Bentley
Karl Urban
Oona Laurence
Robert Redford
Tür: Aile, Fantastik, Macera, Çocuk
Yapım: ABD - 2016
Puan: 8

Yarıyıl tatili başladı ve aile olarak, çocuklarınızla oturup izleyeceğiniz bir film istiyorsanız bu film tam size göre. Bu filmi kızımla birlikte izledik. Altı yaşındaki kızım ara ara “Beni ağlatmaya başladı” diyerek gözyaşlarını sildi. Tabii ertesi günü tekrarını istedi.

Filmin konusu bana İngiliz yazar Rudyard Kipling’in “Orman Kitabı” eserinin konusunu hatırlattı. Zaten ana tema da bunun üzerine kuruludur.

Filmin konusu şöyle: Beş yaşındaki bir çocuk olan Pete Healy, ailesi ile birlikte seyahat ediyor. Yolculuk sırasında yaşanan araba kazasında Pete’in ailesi ölür. Kazadan sağ kurtulan çocuk da ormanda kaybolur ve peşine bir kurt sürüsü düşer. Pete bu sefer de yeşil bir ejderha tarafından kurtarılır ve 6 yıl boyunca da birlikte yaşarlar.

Altı yıl sonra 11 yaşındaki Pete ilk defa ormanda bir insan ile karşılaşır. Bu onun insanların yaşadığı dünya ile yıllar sonra ilk temasıdır. Olayların gelişmesi sonucu bazı insanlar ormanda gerçek bir ejderha olduğunu öğrenir ve onu avlamaya çalışırlar. İşte bu andan sonra bir yanda altı yıl boyunca ormanda bir ejderha ile yaşayan çocuk, onu evlerine alan aile, daha önce ejderhan ile karşılaşan ve bunu anlattığında da kimsenin inanmadığı ihtiyar (Robert Redrod) ve ejderhayı yakalayıp bundan kazanç sağlamak isteyen bir grup insan.

Tabii bütün bunlar yaşanırken, iyi kalpli ejderhanın durumuna üzülen izleyici de duygu dolu anlar yaşar. Aile olarak oturup izleyebileceğiniz güzel bir Disney filmi.

4 yorum:

  1. Bir zamanlar olmazsa olmaz ejderhalarımız, dinazorlarımız vardı bizimde. Bu filmi izleyip nostalji yapmak lazım oğluşla, teşekkürler tevsiyeniz için

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yazınız için teşekkürler. Bloggerların sosyal paylaşım ve buluşma noktasına sizi de bekleriz. (http://blogworld.com.tr.ht/)İyi çalışmalar

    YanıtlaSil