Cannes Film Festivali’nin 2018 yılı tarihleri değişti - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

22 Kasım 2017 Çarşamba

Cannes Film Festivali’nin 2018 yılı tarihleri değişti


Haber: Javanshir Gadimov

Cannes Film Festivali’nin 2018 yılı tarihleri değişti. Festivalden yapılan açıklamada yeni tarihler 8 Mayıs (Salı) ile 19 Mayıs (Cumartesi) olarak bildirildi.

71. Cannes Film Festivali, 2018 yılında bir önceki yıla göre bir gün önce başlayacak. Ancak festivalin devam ettiği gün sayısı değişmeyecek.

Cannes Film Festivali’nden yapılan açıklamaya göre, açılış töreni 8 Mayıs Salı günü yapılacak. Ödül göreni ise 19 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek.

Tarih değişikliği ile ilgili yapılan açıklamada “2017’deki yıl dönümü etkinliğimizden sonra Festival tarihinin yeni periyoduna başlıyoruz.” denildi.

Ayrıca festival organizasyonunda prensiplerde de değişiklik yapılacağı belirtilirken, “Bununla birlikte asrımızın sinemasını sorgulamaya ve karışıklıklarını sunmaya devam edeceğiz.” denildi.

Ayrıca Salı günü başladığı için hafta sonunda önce gala yemeği yapma ihtimalleri de olduğu açıklandı. Daha bir dizi yenilik gelecek.

Öyle görünüyor ki Cannes Film Festivali, 71. törenine kendini her açıdan yenileyerek girmeyi amaçlıyor. Tarih değişikliği ise bunun sadece bir başlangıcı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder