Game of Thrones'tan tekrar tekrar izlediğim sahne - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

26 Kasım 2017 Pazar

Game of Thrones'tan tekrar tekrar izlediğim sahne


Game Of Thrones (Taht Oyunları), son yılların en çok ses getiren ve konuşulan dizilerinin başında geliyor. Ancak izleyici her zaman özellikle hikâyesi yönünden pek tatmin kalmıyor. Çünkü dizinin “kahramanları” dediğimiz ana karakterler hepsi de beklenmedik şekilde öldürüldü.

Mesela böyle karakterlere Ned Stark, Catelyn Stark, Robb Stark, Jon Snow’u (öldü ve sonra dirildi) örnek verebiliriz. Yazarın ve yapımcıların hiç acımazı yoktur. Hak arayan, halkı olan ve iyinin yanında yer alan karakterler birbiri ardına öldü.

Diğer taraftan ise “kötü” diyebileceğimiz birçok karakter halen yaşıyor. Bunlardan biri de bana göre Lord Baelish karakteriydi. İlk sezondan itibaren birbiri ardında fitneler, yalanlar, tuzaklar hazırlayan ve sadece kendi çıkarını düşünen bir karakterdi. Ayrıca her seferinde de yaptığı kötülükler deyim yerindeyse yanına kâr kalıyordu. Ned Stark öldürülmesine eli var. Lysa Arryn’i (Catelyn Stark’ın kız kardeşi) ise bizar kendisi uçurumdan aşarı atıyor.  Sansa Stark’ın Bolton’lardan çektiği acılarda yine onun eli var.

Yedinci sezonda da Petyr Baelish türlü türlü oyunlarına devam ediyor ve bu sefer hedefinde iki kız kardeş var: Sansa Stark ve Arya Stark. Tam tuzağının işe yaradığını düşünürken bu sefer Lord Baelish kendisi tuzağa düşüyor. Türkçe desek ava giderken avlanır.

Tabii bu sahne, sonunda en azından bir kere kötünün zafer kazanamadığı, tuzağının işe yaramadığı ve iyilerin yendiği bir an olduğu için sanki bir izleyici olarak uzun süredir beklediğim güzel bir an gelmiş hissi verdi. Sahneyi tekrar ve tekrar izledim. Bahsettiğim sahneyi de aşağıda paylaşıyorum.

Dikkat: Sahne +18 ve şiddet görüntüleri içeriyor.


2 yorum:

  1. Benim de favorilerim Joffrey ve Baelish.
    Aa Ramsey Bolton'ı da unutmayalım tabii. İçlerinde sanırım en sevmediğim oydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolton zaten başka bir "yaratıktı". Kendi babasının bir lafı vardı zaten ona: "If you acquire a reputation as a mad dog, you will be treated as a mad dog"

      Sil