Fantastik bir film: Wonder Woman (2017) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

10 Aralık 2017 Pazar

Fantastik bir film: Wonder Woman (2017)


Yönetmen: Patty Jenkins
Oyuncular: Gal Gadot
Chris Pine
Robin Wright
Danny Huston
David Thewlis
Connie Nielsen
Said Taghmaoui
Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
Yapım: ABD - 2017
Puan: 9

Wonder Woman (2017), DC Comics’in çizgi romanlarında aynı isimle yer alan bir süper kahramanı konu edinen fantastik bir filmdir. Ortaya güzel bir yapım çıkmıştır. Yönetmeni Patty Jenkins olan filmin en çok başlangıç kısmını ve konuyu Yunan mitolojisine kadar götürmesini beğendim.

Başlangıçta masalsı bir dünyaya götürüyor film bizi. Sadece Amazonların yaşadığı, dünyanın geri kalanından soyutlanmış, bir kalkanla korunan bir ada. Filmin ana karakteri, süper kahramanı Wonder Woman diğer ismiyle Diana Prince işte bu adada büyür. Amazonlar Kraliçesi’nin kızıdır. Büyürken de Amazonlar tarafından iyi bir savaşçı olarak yetiştirilir.

Filmin konusunun Yunan mitolojisine dayandığını söylemiştim. Konusu şöyle: Zeus’un insanlığı yaratması savaş tanrısı Ares’i kıskandırır ve o da insanlığın yıkımı için savaş başlatır. Ares aynı zamanda Zeus’un oğludur. Bu savaşı durdurmaya çalışan Zeus dışında diğer tanrılar Ares tarafından öldürülür. Zeus ise Ares’i yaralar ve son gücü ile de Amazonların yaşadığı adayı yaparak onlara Ares’i gelecekte dönmesi durumunda onu durduracak “tanrı öldüren” bir silah verir.

Diana da dünyanın geri kalanından soyutlanmış bir adada bu masalları okuyarak ve öğrenerek büyür. Tabi ki bir gün Amazonların hala kılıç, ok, mızrak kullandığı, at bindiği dünyasına bir uçak girer ve denize düşer. Diana, Yüzbaşı Steve Trevor’ı uçaktan kurtarır. Onlara, Amazonlar korunaklı adalarında huzur içinde yaşarken, Birinci Dünya Savaşı’nın dünyanın geri kalanında büyük yıkıma yol açtığını anlatır. Artık Diana’ya yol görünmüştür, dünya savaşına Ares’in yol açtığını düşünür ve annesinin itirazlarına rağmen gidip onu durdurmaya karar verir. Diana’nın macerası, Wonder Woman olduğunu keşfetmeye giden yol ve kahramanlıkları bundan sonra başlar.

Wonder Woman (2017) hem eleştirmenlerden olumlu değerlendirme aldı hem de dünya genelinde 800 milyon doları aşan hâsılat ile finansal da başarı elde etti. Bir de kadın bir yönetmenin süper kahramanı kadın olan güzel bir filmle başarı elde etmesi de takdire değerdir. Patty Jenkins’in başarılarının devamını diler, yapacağı yeni filmleri sabırsızlıkla beklerim.

2 yorum: