Christian Bale, Dick Cheney rolü için Backseat filminde bu hale geldi - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

8 Kasım 2017 Çarşamba

Christian Bale, Dick Cheney rolü için Backseat filminde bu hale geldi


Haber: Javanshir Gadimov

Batman rolleri ile Amerikan Sapığı (2000) ve Prestij (2006) gibi filmlerden bildiğimiz ünlü Amerikan aktör Christian Bale,  ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney rolü için büyük değişim geçirdi. Rol için kilo alan Christian Bale, Backseat filminin Los Angeles çekimleri için kamera karşısına geçti.

Ünlü aktör, aldığı kilolar sonucu tanınmayacak durumda. Film için de yapılan makyaj, giydiği peruk ve klasik gri takım elbise de onu farklı bir görünüme sokmuş.

Christian Bale, vücudunu zor roller için farklı şekillere sokması ile biliniyor ve rolü için kilo alıp vermesi de ilk değil. Oscar ödüllü aktör Christian Bale, irileşmek için “çok pasta” yediğini söyledi.

Bale, 2004’teki The Machinist filmi için 30 kilo verirken, 2013’teki American Hustle rolü için de aylarca donat yiyerek yine kilo almıştı. Amerikan Sapığı filmi için de sıkı çalışmalar yapan Bale, kaslarını ortaya çıkarmıştı.


2013’te verdiği bir röportajda Christian Bale, American Hustle için kilo almanın hiç de kolay olmadığını söylemişti: “Başlangıcı çok kolay… sadece kıçınızın üstüne oturuyor ve çok donat ile hamurlu yiyecekler tüketiyorsunuz. Ancak iki ay sonra vücudunuz artık isyan etmeye başlıyor. Lütfen yeter diyor. Sonra ağrılar da buna ekleniyor. Ayrıca bunun sonunda bir de kiloları vermek var.”

BİYOGRAFİK FİLM "BACKSEAT"

Film, Cheney’in ABD eski Başkanı George W. Bush’un başkan yardımcısı olarak görev yaptığı yıllara ve dünyayı şekillendiren politikalarına odaklanıyor. Biyografi filminin senaryo yazımı ve yönetmenliğini Adam McKay yapıyor. Film Cheney’in yükselişi ve ABD’nin en güçlü başkan yardımcılarından biri olmasını anlatıyor. Cheney daha sonra Halliburton’un CEO’su olsa da en çok ABD’nin dış politikalarındaki etkisi ile biliniyor. Onun aktif siyaset yıllarında ABD, Afganistan ve Irak’ı işgal etmişti.

Bu arada filmde Donald Rumsfeld rolünü Steve Carell oynarken, ayrıca Amy Adams Cheney'in eşi Lynne rolünde, Sam Rockwell de George W. Bush rolünde bulunuyor.

2 yorum:

  1. Bale, Empire of the Sun filmiyle Backseat filmleri arasında ne çok değişim geçirmiş!
    Ve evet, kilo alınca vücut bir süre sonra isyan etmeye başlıyor. Hantallık hiç iyi bir şey değil!

    YanıtlaSil