Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them - 2016) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

20 Kasım 2017 Pazartesi

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them - 2016)


Yönetmen: David Yates
Oyuncular: Eddie Redmayne
Katherine Waterston
Dan Fogler
Alison Sudol
Colin Farrell
Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera, Aile
Yapım: ABD, İngiltere - 2016
Puan: 8

İngiliz yazar J. K. Rowling’in Harry Potter serisi ve Büyücüler Dünyası, çok farklı bir hayal ürününün eseridir. Her ne kadar klasik masallarda büyücüler, cadılar, iyiler ve kötüler olsa da Rowling bize büyü yapabilen ve normal insanların aynı ortamdan yaşadığı ama birinin diğerinden haberdar olmadığı bir dünya sunuyor. Onun bu Büyücüler Dünyası bize her yönüyle düşünülmüş, tasarlanmış farklı bir hayal alemi veriyor.

Harry Potter serisini çok severim. En başta eserin kahramanının yetim bir çocuk olması zaten birçok insanı bu karakter ve tabii ustaca tasarlanmış fantastik dünyaya çekiyor. Diğer yanda ise Rowling sadece büyü deyip geçmiyor, büyü türleri, sihirli iksirler, uçan süpürgeler, fantastik yaratıklar, kara büyü ve sair derken her yönüyle farklı ve ilginç bir hayal dünyası ortaya koyuyor. Ki zaten bundan dolayı hem kitabı, hem de filmi çok beğeni toplayan, hayran kitlesi oluşan uzun soluklu bir yapımlar dizisine dönüşmüştür.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them - 2016) filmi de Harry Potter serisinin dokuzuncu filmidir. Filmin ana karakteri Newt Scamander, “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” kitabının yazarıdır. Filmdeki olaylar da Harry Potter’in bu kitabı okulda okumasında 70 yıl önce yaşanıyor.

Newt Scamander, 1926’da gemi ile New York’a geliyor. Burada da İngiltere’deki gibi bir büyücüler topluluğu var. Newt Scamander, zoolog ama normal bir zoolog değil. Büyülü hayvanlar, diğer adıyla fantastik yaratıklarla ilgilenen bir hayvanbilimcidir. New York’a geldiğinde de getirdiği çantada bunlardan onlarcası var.

Geldiği ilk gün bu fantastik yaratıklardan biri çantasından kaçar. Çok ilginç bir yaratıktır bu. Altını ve mücevherleri çok seviyor ve onları yutuyor. Newt Scamander sadece bir yaratığı kaybetmekle kalmıyor, ayrıca çantası yanlışlıkla büyücü olmayan birinin -Jacob Kowalski- eline geçer. Tabii Jacob Kowalski çantayı açınca da yaratıklardan bazıları kaçar. Bundan dolayı bu ikili arkadaş olur ve bu yaratıkları aramaya çıkarlar.

Tabii film ilerlerken olaylar daha da karışır. Obscurus diye farklı bir yaratığın varlığını öğreniyoruz. Bu aslında tam olarak bir yaratık değildir. Büyü gücü bastırılan çocuklarda ortaya çıkan bir tür parazittir. Eğer bir çocukta ortaya çıkarsa en fazla 10 yaşına kadar yaşar çocuk. Newt Scamander de bunlardan birini ölen bir çocuğun cesedinden çıkarmış ve çantasında tutuyor. Bu yaratık aynı zamanda çok büyük yıkım gücüne sahiptir.

Tabii Newt Scamander’in New York’a gelişi ile ortalığı yıkıp geçen bir yaratık da aynı zamanda ortaya çıkar. Bunun Newt Scamander’in çantasından kaçan canavarlardan biri olduğu düşünülüyor. İşte olaylar, macera böyle devam eder.

Film Rowling’in büyülü dünyasını sevenler için hem güzel bir hikâye hem de görsel bir şölen sunuyor. Hele söz konusu fantastik yaratıkları, ana karakterin küçük çantasının içindeki sınırsız dünyayı ve farklı türlerden fantastik canlıların görüntüsü keyifli anlar yaşatıyor izleyiciye.

Bu arada devam filmi de artık yolda. Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald  - 2018) adlı devam filmi gelecek yıl vizyona girecek. Film ile ilgili ilk görsel ve oyuncu kadrosu da artık paylaşıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder