The Walking Dead dizisinin 8. sezonu beklentileri karşılamadı - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

4 Kasım 2017 Cumartesi

The Walking Dead dizisinin 8. sezonu beklentileri karşılamadı


The Walking Dead, hiç şüphesiz “zombie” konulu film ve diziler arasında en popüler olanıdır. Dünya genelinde milyonlarca kişiyi ekran başına toplayan dizinin şimdilerde 8. sezonu izleyici ile buluşuyor. Ancak özellikle 7 sezonda nefeslerin tutulduğu dizide 8. sezon beklenenden daha durağan başladı.

The Walking Dead dizisinin 6. sezonundan başlayarak dizinin sevilen karakterleri için ana tehdit artık yürüyen ölüler (zombiler) olmaktan çıkmış, onların yerini despot bir lider olan Negan almıştır. Negan’ın ilk defa 6. sezonun sonunda gördük. Özellikle en sevilen (başta Glenn) birkaç karakteri hunharca öldürmesi diziyi izleyenleri üzmüş ve heyecanı da doğura taşımıştı.

İşte bu ve benzer birçok olaydan dolayı en başta ben ve eminim bütün The Walking Dead izleyenler Rick’in Negan ve Savior grubundan intikam alacağı, onları yeneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle Rick’in Negan’a iki defa söylediği bir sözü var: “Belki bugün değil, belki yarın da değil ama bir gün seni öldüreceğim.” İşte izleyici tam bir sezondur bunu bekliyor.

7. sezon Rick ve grubunun Savior’lara hizmet etmesi ile geçti. Sonunda baş kaldırdılar ve 8. sezonun başında hareketli ve artık bir şeylerin olacağını umduğum bölümler beklentimi karşılamadı. Evet bir yandan artık birleşen Hilltop, Kingdon ve Rick’in Alexandria grubu Savior’lara karşı topyekun bir saldırıya başlamışlardır. Ancak 8. sezonun ilk iki bölümü yayınlanmasına rağmen her ne kadar birkaç çatışma ve saldırı sahnesi olmasına rağmen dizi bekleneni henüz veremedi.

Özellikle sık sık araya durağan sahneler giriyor, saldırı öncesi ve gelecekle ilgili belirsiz sahneler yer alıyor. Gelecekle ilgili sahnelerden Rick’in ihtiyarlamış ve bastonla yürüyen görüntüleri ise tek bir soruyu aklıma getiriyor. Yapımcıları dizinin artık sonuna yaklaştığını mı söylemeye çalışıyor?

The Walking Dead ile ilgili çıkan haberlere göz attığımda ise geçtiğimiz Temmuz ayında serinin temel alındığı çizgi romanın yazarı Robert Kirkman, dizinin bitimi ile ilgili bir şeyler gevelemiş ama net bir şey söylememiş.

Tabii dizilerin devam etmesi ya da bitmesi daha çok da reytingine bağlıdır. Bana göre ne zaman biteceğinden çok nasıl bittiği önemlidir. Çünkü yıllarca izlediğimiz bazı dizilerin bana göre hüsranla bitmesi çok acı verici oluyor. Ben en büyük hayal kırıklığını Lost ile yaşamıştım. The Walking Dead için konuşursak artık Negan ve Savior’lar da çok sıkıcı olmaya başladı.

Not: Bu konuda yorumlarınızı beklerim.

4 yorum:

  1. Glenn oldukten sonra diziye birsey oldu sanki yaa...7.sezon zaten sıkıcı ve yavasti 8.Sezona daha gecmedim ben ama eger bahsettiginiz gibiyse yakindir final olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya da böyle herşeyin bir sonu vardır. Belki bu diziyi de artık yavaş yavaş bitirme zamanı gelmiştir.

      Sil
  2. Bende diziyi aralıksız izleyenlerdenim :) ama bu sezona daha bakamadım , fragmanını görmüştüm sadece :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk iki bölümü izledikten sonra düşünceleriniz öğrenmek isterim.

      Sil