Yeni Jim Carrey belgeseli: “Jim & Andy: The Great Beyond” - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

20 Kasım 2017 Pazartesi

Yeni Jim Carrey belgeseli: “Jim & Andy: The Great Beyond”


Haber: Javanshir Gadimov

Ünlü Amerikalı aktör ve komedyen Jim Carrey, daha çok Maske (The Mask - 1994), Truman Show (1998) ve Budala Dedektif (Ace Ventura: Pet Detective - 1994) filmleri ile biliniyor. Aydaki Adam (Man On The Moon - 1999) ise ünlü aktörün az bilinen filmlerinden. İşte Jim Carrey’in bu filmdeki performansı ve oyunculuğu belgesel yapıldı.

Aydaki Adam (Man On The Moon - 1999) filminde Jim Carrey, çok komplike bir komedyen olan Andy Kaufman’ı canlandırıyor. Andy Kaufman aynı zamanda Jim Carrey’in kendisine idol olarak seçtiği birisi. Ancak onu canlandırdığı rolü için zorlu bir hazırlık sürecinden geçmiş, çekimler sırasında da ekibe zor anlar yaşatmıştı.

Jim Carrey, bu filmdeki rolü için Altın Küre ödülünü almıştı. Şimdi ise filmin çekimleri sırasında kaydedilen 100 saati aşkın kamera arkası görüntüler de kullanılarak bir Jim Carrey belgeseli yapıldı:  “Jim & Andy: The Great Beyond” (2017) (Tam adı: Jim & Andy: The Great Beyond - With a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton)

Filmden 18 yıl sonra yapılan bu belgeselde kamera arkası görüntülerde, Jim Carrey’in dört ay boyunca sırf oynadığı rolün havasına girmek ve yaşadığı stresten dolayı sergilediği garip, uçuk ve aşırıya giden davranışları da var. Belgeselin fragmanında bütün bu davranışlardan örnekleri görebilirsiniz.

Bu arada çekimler sırasındaki davranışları ile ilgili de belgesel konuşan Jim Carrey, “Universal, kamera arkası görüntülerin ortaya çıkmasını istemiyordu. Çünkü insanlar benim budala olduğunu düşünecekti.” diye de itirafta bulunuyor.

Belgeselin yönetmeni ise Chris Smith.

Belgesel geçtiğimiz Cuma günü 17 Kasım’dan itibaren Netflix üzerinden izlenebiliyor. Şimdiden film eleştirmenleri tarafından “ilgi uyandıran” ve “hayret verici” olarak nitelendirildi. Henüz yeni olmasına rağmen Rotten Tomatoes üzerinden de 100%’lük yüksek bir puan aldı.

2 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler. Dekorasyon için izleyip yorumladığım program size de ilham kaynağı olabilir.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/stay-here-karli-donusumler-mekanlarinda.html

    YanıtlaSil