Yüzüklerin Efendisi, bu sefer dizi olarak geliyor - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

5 Kasım 2017 Pazar

Yüzüklerin Efendisi, bu sefer dizi olarak geliyor


Haber: Javanshir Gadimov

Yüzüklerin Efendisi kitabı ve filmini sevenler toplansın. Warner Bros. Television ve J.R.R. Tolkien eserlerinin hak sahipleri, Amazon Studios ile yeni bir televizyon dizisi için görüşmeler yapıyor.

Variety sitesinin haberine göre, İngiliz yazar J.R.R. Tolkien’in ünlü epik fantezi türü romanı yeniden film severlerle buluşacak. Ancak bu sefer televizyon dizisi şeklinde. Ayrıca bu dizinin de “Taht Oyunları” (Game of Thrones) gibi yeni bir fenomen olması bekleniyor.

Taht Oyunları son yıllarda dizi sektörünü kasıp kavururken, bir yandan da sona yaklaşması benzer türde yeni bir dizi arayışlarını da hızlandırdı. Özellikle Amazon’un Yüzüklerin Efendisi’ne göz diktiği gelen haberler arasında. Amazon CEO’su Jeff Bezos’un bu konuyla doğrudan ilgilendiği de ifade ediliyor.

Şimdilik Yüzüklerin Efendisi dizisi için Amazon ile Warner Bros. Television ve J.R.R. Tolkien eserlerinin hak sahipleri arasında görüşmeler devam ediyor. Ancak henüz net bir anlaşma sağlanmış değil. Buna rağmen yeni dizi için çeyrek milyar dolar, yani 200 - 250 milyon dolar gibi bir para harcanması düşünülüyor.

Dizi için Tolkien’in hem Yüzüklerin Efendisi hem de Hobbit kitaplarının konusu kullanılacak.

Dizi için 250 milyon gibi bir para harcanacak ancak dizinin yıllar boyunca getireceği kazanç da düşünülence bu çok da büyük bir rakam görünmüyor.

Peter Jackson’un yönettiği Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001), Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) filmleri yaklaşık 3 milyar dolarlık bir hâsılat yapmıştı. Bu üç filmin toplam bütçesi ise 281 milyon dolardı.

Tabii son yıllarda fantastik televizyon dizisi Taht Oyunları’nın başarısından sonra Yüzüklerin Efendisi’nin de dizi olarak televizyonda yer alması çok yakındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder