Unutulmaz filmlerden: Macera Peşinde (Les aventuriers - 1967) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

4 Aralık 2017 Pazartesi

Unutulmaz filmlerden: Macera Peşinde (Les aventuriers - 1967)


Yönetmen: Robert Enrico
Oyuncular: Alain Delon
Lino Ventura
Joanna Shimkus
Tür: Macera, Dram
Yapım: Fransa - İtalya - 1967
Puan: 8

Filmler vardır, yıllar geçse de zaman zaman hatırlarsınız. Sizde derin izler bırakan ve tekrar izleme isteği uyandıran. Böyle filmlerden biri ile ilgili yazmıştım geçenlerde: Savaş Kurbanları (Le vieux fusil - 1975).

Şimdi de aynı yönetmenin başka bir filminden bahsedeceğim. Eski filmlerden ve çocukluğumda birkaç defa izlediğim ama halen bazı sahnelerini hatırladıkça duygu yüklü anların canlandığı bir film. Filmin ismi Macera Peşinde (Les aventuriers - 1967). Yönetmeni Robert Enrico olan filmin başrollerinde ise Alain Delon ve Lino Ventura var.

Filmin konusu şöyle: Roland Darbont (Lino Ventura) ve Manu Borelli (Alain Delon) iki arkadaş. Roland bir araba motoru icat eder ve denemeler sırasında başarısız olur. Manu ise bir pilot, bir iş alır ve bu uçuş sırasında pilot lisansını kaybeder. Sonra anlaşılır ki kötü bir şakanın kurbanıdır. Roland ve Manu, bu kişiyle yüzleşince, adam onlara bir hazinenin yerini söyler. Kongo açıklarında bir uçak batmıştır. Uçakta Kongo’dan paralarıyla kaçan zengin bir Avrupalı sömürgeci vardı.

Roland ve Manu artık her şeylerini kaybeden kişilerdir. Bu hazinenin peşinden gitmeye karar verirler. Onlara bir de Laetitia Weiss (Joanna Shimkus) katılır. Laetitia bir sanatçıdır. Garip heykeller ve sanat eserleri yapar. Her ne kadar başarılı olup bir sanat sergisi açsa da eserlerinden hiçbiri satılmaz. İşte bu üçlü, bütün başarısızlıklarının sonucunda batık hazinenin peşinden bir maceraya başlarlar. Bir tekneyle denize açılırlar.

Filmde bu üçlü arasında sağlam bir dostluk, aşk, fedakârlık, sadakat ve dürüstlük gibi temaların işlendiği sahnelere şahit oluruz. Güzel bir nostaljik film isteyenler için tavsiye edeceğim bir eser.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder