The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

30 Mart 2020 Pazartesi

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor

The Walking Dead dizisinden başka bir ana karakter daha ayrıldı. Dizi bundan sonra oyuncu Danai Gurira'nın canlandırdığı Michonne karakteri olmadan devam edecek. Zaten bu ilk değil. Dizinin en önemli karakteri olan Rick Grimes (Andrew Lincoln) 2018 yılında diziden ayrılmıştı.

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Ama önce dizinden şimdiye kadar ayrılan ana karakterlerin kimler olduğunu hatırlayalım. Rick, dokuzuncu sezonun beşinci bölümünde, bir köprüde yaşanan patlama sonucu kayıplara karışmıştı. Oğlu Carl da bir zombi ısırması sonucu ölmüştü. Ayrıca başka bir uzun süredir dizide yer alan karakterlerden Maggie de bir süredir ortalarda yok. Şimdi de Michonne karakteri son bölümü ile diziye veda etti.

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor


The Walking Dead dizisinin “What We Become” başlıklı 10. sezon 13. bölümü, dizi hayranlarının uzun süredir cevap aradığı bir konuya aydınlık getiriyor. Zombilerin istilasına uğrayan dünyada hayatta kalan bir avuç insanın lideri olan Rick Grimes (oyuncu Andrew Lincoln), 9. sezon, 5. bölümde kaybolmuştu. Bir köprüde yaşanan patlama sonucu Rick’in cesedine bile ulaşılamamıştı. Ancak daha sonra bir helikopter ile bilinmeyen birileri tarafından bilinmeye bir yere götürüldüğünü görmüştük.

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor


Tabii, dizideki karakterler onun öldüğünü düşünüyor. Zaten söz konusu bölümden sonra dizi 6 yıl ileriye giderek, olayları anlatmaya devam etti. AMC ise dizi hayranlarına Rick’in de olduğu üç film yapma sözü verdi. Ancak henüz filmler ile ilgili verilen söz dışında yaşanan bir gelişme yok.

Rick Grimes için böyle bir son hazırlanmasının ise bir sebebi var. Oyuncu Andrew Lincoln, çekimlerden dolayı ailesi ile vakit geçiremediğinden diziden ayrılmayı seçti. Dizinin yapımcıları ise karakteri öldürmek yerine böyle belirsiz bir son yaptılar. Tabii herkes sözü verilen üç filmde, bu çok sevdikleri karakteri görmeyi umut ediyor.

Daha fazlası: Rick Grimes’a ne oldu ve The Walking Dead yönetiminden 3 film açıklaması

Michonne da Rick’i arama adıyla diziden ayrılıyor


Bu kısımda yer alacaklar 10. sezon 13. bölüm ile ilgili spoiler içeriyor. Michonne, dizide ayrılıyor ve bu son bölümde Virgil isimli bir karakter ile birlikte bir adaya gelir. Virgil ona yardımı karşılığında silah ve cephane verme sözü vermişti. Tabii aradığı cephane ve silahları bulamaz. Onun yerine sevdiği adama ne olduğu ile ilgili ipuçlarına ulaşır.

The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor


Adadaki bir odada, Rick karakteri ile özdeşleşen ve ona ait olduğunu bildiği çizmeleri görür. Virgil’e bunları nereden aldığını sorar. O da Michonne’u adanın açıklarında terk edilmiş bir tekneye götürür. Michonne burada başka bir ipucuna ulaşır. Aslında bu öyle bir ipucu ki artık Rick’in sağ olduğu ve buraya kadar geldiğine kesinleştiren bir delil gibi. Michonne teknede bulduğu bir cep telefonun üzerinde kendi resmi ile Judith’in resminin çizilmiş olduğunu görür. Hatta üzerinde Rick bile yazıyor. Bir de bilinmeyen Japonca karakterler de var.

Teorilerden birine göre, Rick “CRM Group”un ellerinde. Zaten telefon ve helikopter gibi teknolojiler sadece onlarda var. Bu şu anlama gelebilir. Ya Rick onlar için çalışıyor. Ya da onların elinde ya da onlardan kaçmıştır. Bundan dolayı bu teknede onun izleri var. Tabii kesin olarak söylemek güç. Ama yine de sonunda The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor.

Bu bölüm ve buradaki ipuçları da aslında sözü verilen üç The Walking Dead filminin de temellerini oluşturuyor olabilir. Çünkü Michonne bu bölüm ile veda ediyor ve Rick’i aramaya çıkacağını söylüyor. Daha doğrusu Judith’in istediği üzerine gitmeye karar veriyor. Yani Michonne diziden ayrılsa da, dizi ekibi onu öldürmüyor. Rick gibi akıbetini açık bırakıyor. Belki yapılacak filmlerde onu da görebiliriz.

Nereye kadar böyle devam eder?


The Walking Dead dizisinde Rick Grimes’a ne olduğu ortaya çıkmaya başlıyor


The Walking Dead dizisi, onuncu yılını tamamlamak üzere. İlk sezonda olan ana karakterlerden sadece birkaç kişi kaldı. Çoğu ana karakter de artık yok. Peki, dizi nereye kadar böyle devam edebilir? Rick sonrası her şeye rağmen devam etmesini bildi. Bu açıdan izleyicisini tutmayı bilen başarılı bir yapım olarak görülebilir.

Buna ilave olarak dizi başka bir dizi daha ortaya çıkarmıştı: Fear the Walking Dead. Şahsen ilk sezonlarını beğenmesem de son iki sezonu çok güzeldi. Özellikle Morgan’ın orijinal diziden diğer diziye geçmesi ile güzel iki sezon geçti.

Son olarak öyle görünüyor ki yeni bir The Walking Dead dizisi daha geliyor.

Daha fazlası: Yeni “The Walking Dead” dizisi ve diziden ilk kareler

Kaynak: ScreenRant



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder