Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

16 Kasım 2021 Salı

Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı



Tom Hanks en çok sevilen ve en popüler Hollywood oyuncularından biri. Şahsen Tom Hanks deyince ilk önce onun Forrest Gump (1994) filmindeki oyunculuğunu hatırlarım. Zaten bu filmden dolayı da “En İyi Erkek Oyuncu” Oscar ödülünü almıştı.


Her bir film severin favorisi olan farklı Tom Hanks filmleri var. Peki, oyuncunun kendisi filmlerinden hangilerini daha çok seviyor. Bu filmleri açıklamadan önce siz kendi favori Tom Hanks filmerinizi bir düşünün.


2000 sonrasının en iyi filmleri (50 film önerisi listesi – 2021 güncel)


Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı


Tom Hanks, inanılmaz bir sinema kariyeri olan bir isim. Unilad’da yer alan habere göre, bir röportajı sırasında en favori 3 filminin ismini The Bill Simmons Podcast programında açıkladı. Program sırasında aynı zamanda Hanks sinema kariyeri hakkında konuşurken, bir de yeni filmi Finch’in de tanıtımını yaptı. Finch, kıyamet sonrası bir dünyada yaşayan bir robotun yaşamını anlatan bir bilim kurgu ve dram türü film.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlere önerdiği filmler (50 film listesi)


İlk favorisi bir spor konulu film


Tom Hanks, en favori filmlerini “kendi deneyimine” göre listeliyor. Bahsettiği en favori 3 filmin “ortaya çıkış şekline göre” beğendiğini de kaydediyor. Hom Hanks’in bu seçimleri sizi şaşırtabilir. 


Ünlü oyuncunun ilk seçimi A League of Their Own (1992, Türkçesi Kızlar Sahada). Sebebini de açıklıyor ve şöyle diyor: “Çünkü o yaz tek yaptığım şey beyzbol oynamaktı.”

Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı



“İyi bir yaz geçirdik. Mısır tarlasının ortasında bir evde kalıyorduk. Akşamlara Burger King’e gider, öğleleri ise Dairy Queen’e (bir dondurma zinciri).”


Hanks, ikinci seçiminin Castaway (2000, Yeni Hayat) olduğunu söylüyor. Çünkü kendisi ve ailesi film yapılırken “inanılmaz maceralar” yaşadılar.


Tüm zamanların en iyi 100 filmi - İngiliz Film Enstitüsü listesi

Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı


Son seçimi ise Cloud Atlas (2012, Bulut Atlası) filmi. Çünkü bu film birden fazla ülkede çekildi. Aynı zamanda bu film ile o ve ekibi sırada “bir umut ve bir rüya ve bir aşk çemberinden başka bir şey değildi”. Söz konusu film deneyimini böyle açıklıyor. 

Tom Hanks, en favori 3 filmini açıkladı


Tabii, Tom Hanks en favori filmlerini seçerken bahsettiği gerekçeler çok makul görünüyor. 


Peki, sizin en favori Hom Hanks filmleriniz hangisi? Bu filmleri neden sevdiğinizi de yorumlarda bizimle ve yazıyı okuyanlarla paylaşabilirsiniz.


Yazıyı faydalı dulduysanız arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin!

2 yorum:

  1. Daha geçen gün bloğumda Tom Hanks'in filmlerini çok sevdiğimi ve belki ileride en beğendiğim filmlerin olduğu bir liste yapabileceğimi yazdım. Bunun üzerine sizin yazınız güzel bir tesadüf oldu.

    Tom Hanks hayranı biri olarak Yeni Hayat dışındaki iki filmi izlememiş olmak beni üzdü. En kısa zamanda izlemeliyim.

    Terminal, en son izlediğim Tom Hanks filmi. Gerçek olması insanı şoke eden, eğlenceli bir film.

    Er Ryan'ı Kurtarmak, bir klasik. Benim gibi savaş filmi sevmeyen biri bile çok beğendi. Türü sevenler kaçırmamalı.

    Casuslar Köprüsü de oyuncunun sakin performansını çok beğendiğim bir film oldu. İzlemeyenlere bu filmleri öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi güzel filmler. Forrest Gump'ın bende yeri farklı. Yeşil Yol farklı bir dünya. Bir de Azap Yolu olarak çevrilen bir filmi dha var ki farklı bir Tom Hanks görebilirsiniz orada.

      Sil