En sevdiğim “kötü adam” Gru: Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3 - 2017) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

19 Kasım 2017 Pazar

En sevdiğim “kötü adam” Gru: Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3 - 2017)


Yönetmen: Pierre Coffin,  Kyle Balda
Oyuncular: Steve Carell
Kristen Wiig
Trey Parker
Miranda Cosgrove
Pierre Coffin
Tür: Animasyon, Aksiyon, Komedi, Macera
Yapım: ABD - 2017
Puan: 8

Birkaç yıl önce bu serinin ilk filmi Çılgın Hırsız’ı (Despicable Me - 2010) izlediğimde özellikle ilk sahnelerini çocuklar için sakıncalı bulmuştum. Ünlü “kötü adamımız” Gru, olumsuz örnek olabilecek davranışlar sergiliyordu. Ancak filmin devamı, bu kötü örnekleri iyiye çeviriyor ve aslında ilk önce kötüyü göstererek iyinin değerinin anlaşılmasını sağlıyor.

Kötülerden biri olan Gru ikinci filmden itibaren kötülerle mücadele eden bir birliğin ajanıdır. Üçüncü film de benzer aksiyon ve kötüyle mücadele sahnesi ile başlar. Bu sefer Gru’nun karşısındaki kötü Balthazar Bratt’ir. Gru onu elinden kaçırır ve ajanlıktan atılır. Ancak bu sefer yeni bir maceranın içine atılır. Çünkü ikiz bir kardeşi olduğunu ve babasının da bir “kötü adam” olduğunu öğrenir. Kısacası kötülük onun kanında var. Bir yandan minioanlar, bir yanda kardeşi Dru ona yeniden “kötü” olma yönünde baskı yapar. Peki Gru kabul edecek mi?

Diğer yandan ise Gru ilk filmde karşılaştığı kızları evlat edinmiş, Lucy ile evlenmiş ve hem baba hem de kocadır. Gru kahramanı çekici kılan sebep de budur. Kanında kötülük vardır, süper kötüler arasında bir dizi büyük işler de yapmıştır, mesela ayı çalmak gibi. Ama en sonunda iyiliğe dönmesini de bilir. Gerçi ona iyiliği evlat edindiği kızlar öğretir: Margo, Edith ve Agnes.

Gru karakteri bir yandan da Hollywood’un son dönemde ortaya çıkardığı kötü olup da sonra iyiye dönüşen karakterlere benziyor. Bunu özellikle çoğu zaman uzun soluklu dizilerde görüyorum. Ama bir animasyon daha var. benzer kötülükten iyiliğe geçiş yapan karakterin olduğu: Megazeka (Megamind - 2011).

Bu filmi çekici kılan bir başka husus ise kızların varlığıdır. Margo, Edith ve Agnes. Hele bu bölümde Agnes o çok sevdiği tek boynuzlu atın “gerçeğini” buluyor.

Gru sevenlerin zevkle izleyeceği bir film. Özellikle Gru ile Balthazar Bratt’ın “savaş dansı” yapmaları keyifli dakikalar yaşatıyor.

Not: Filmi izlediyseniz, film ile ilgili yorumunuzu ve filme kaç puan verebileceğinizi yoruma yazarak bizimle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder