Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z - 2016) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

19 Kasım 2017 Pazar

Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z - 2016)


Yönetmen: James Gray
Oyuncular: Charlie Hunnam
Robert Pattinson
Sienna Miller
Tom Holland
Angus Macfadyen
Tür: Aksiyon, Biyografi, Dram, Macera
Yapım: ABD - 2016
Puan: 7

Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z - 2016), gerçek bir olayı konu edinen biyografi ve macera filmidir.

Filmin konusu şöyle: İngiliz kâşif Percy Fawcett, Brezilya ve Bolivya arasında savaş çıkaracak sınır sorununu çözmek için Amazon ormanlarına gönderilir. Görevi bu bölgede haritaya alınmayan bölgeleri keşfetmek ve haritasını çıkarmaktır.

Percy Fawcett görevini yapar ama buraya yolculuğu sırasında Amazon ormanlarında bulunan eski ve kayıp bir şehrin söylentisini duyar. Bu şehirde hala insanlar yaşıyor ve altınla kaplı bir şehir. Ormanda yaptığı keşiflerde birkaç iyi işlenmiş çanak ve ev aletleri kalıntısı bulunca da böyle bir şehrin varlığına inanır.

Percy Fawcett, Kayıp Şehir Z ismini verdiği bu şehri bulmayı kendisine bir hedef ve takıntı haline gelir. Daha sonra bu şehri bulmak için Amazon’a birkaç sefer yapacaktır. İster bölgenin ormanlık yapısı ve diğer sebeplerden seferleri başarılı olmaz. Ancak buna rağmen onu esir alan bu şehri bulma tutkusu bir türlü geçmez. Yıllar geçer, çocukları da büyür. Hatta onun bu tutkusu büyük oğluna da bulaşır. İşte son bir sefer için 1925 yılında büyük oğlu ile birlikte Bolivya’ya yola çıkar Percy Fawcett.

Film bir adamın, bir kaşifin, Kraliyet Coğrafya Topluluğu üyesi bir insanın inandığı bir şey uğruna canını, zamanını nasıl harcayarak ve tehlikeye atarak tutku haline getirdiği Kayıp Şehir Z’yi bulmaya çalışma çabalarını anlatıyor. Tabii filmin ana karakterini Amazon’da bilinmedik tehlikeler bekliyor. Bir yandan sıcak ve nemli orman, arazi şartları, diğer yandan dış dünya ile çok az teması olan Amazon yerlileri ve diğer tehlikeler.

Asıl soru şu: Gerçekte 1925 yılında oğlu ile son Amazon yolculuğuna çıkan Percy Fawcett görmeyi çok istediği bu Kayıp Şehir Z’yi buldu mu? Son yolculuğundan sonra Percy Fawcett ve oğlundan hiç haber alınmaz ve kayıp olarak kayıtlara geçer. Ancak film buna açık bir kapı bırakıyor.

2 yorum:

  1. Yine izlemek için geciktiğim filmlerden biri. Nedense elim gitmiyor bu filme. Sanki ağır ilerliyormuş gibi geliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmden beklentisi çok hareket olan biri için ağır ilerleyen bir film olacaktır. Ama izlemeye değer. Benim için en cezbedici tarafı gerçek bir olayı anlatması.

      Sil