Mad Max: Fury Road’un devam filminin yapılamamasının sebebi ortaya çıktı - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

13 Kasım 2017 Pazartesi

Mad Max: Fury Road’un devam filminin yapılamamasının sebebi ortaya çıktı


Haber: Javanshir Gadimov

Mad Max: Fury Road (2015) filmi, hem finansal hem de eleştirel açıdan başarı sağlamıştı. Ancak devam filmi henüz yapılamadı. Bunun sebebinin ise filmin yönetmeni George Miller’in Warner Bros’u mahkemeye vermesi olduğu ortaya çıktı. Miller, Warner Bros. şirketinin kendisine eksik ödeme yaptığını düşünüyor. Bu olay ise devam filminin yapımını tehlikeye sokuyor.

The Guardian’ın haberine göre, olay Avustralya mahkemesinin davalık olan yapım şirketi Kennedy Miller Mitchell ile Warner Bros arasındaki anlaşmazlığın Kaliforniya yerine bulunduğu yerde görülmesine karar vermesi ile ortaya çıktı.

George Miller tarafından yönetilen yapım şirketi, Warner Bros’un hesaplamarında eksiklik olduğunu ve kendilerine eksik ödeme yapıldığını iddia ediyor.

Hakim David Hammerschlag, iki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre eğer filmin yapım bütçesi 157 milyon doları geçmezse, Kennedy Miller Mitchell 7 milyon dolar ek ödeme alması gerekiyordu. Warner Bros’un hesaplamalarına göre bu bütçe aşılmış ve bundan dolayı ek ödeme yapılmamıştı. Ancak yapım şirketi de Warner Bros’un bir dizi kararları ile yapımda değişiklikler ve gecikmelere yol açtığını söylüyor. Bundan dolayı da yapım maliyeti belirlenen bütçeyi aşmış. Bundan dolayı da kendilerine ek ödeme yapılması lazım.

Tabii iki şirket arasında bu para kavgasının nasıl sonuçlanacağını, mahkemenin vereceği kararı bekleyerek göreceğiz. Ancak bu arada büyük başarı kazanan filmin devamının çekilmesi aksıyor, belki de hiç yapılamaz.

Mad Max: Fury Road (2015), dünya genelinde 372 milyon dolat gişe hâsılatı elde ederken, Oscar’da da ödülleri toplamıştı. Film, En İyi Kurgu, En İyi Yapım Tasarımı da dâhil toplam 6 Oscar almıştı. George Miller de En İyi Yönetmen dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder