Jack Reacher dizisinde Tom Cruise oynamayacak; Sebebi çok kısa olması - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

15 Kasım 2018 Perşembe

Jack Reacher dizisinde Tom Cruise oynamayacak; Sebebi çok kısa olması


Polisiye yazarı Lee Child’in kitaplarının ana karakteri Jack Reacher ile ilgili artık iki sinema filmi bulunuyor. Her iki filmde de Jack Reacher karakterini ünlü oyuncu Tom Cruise canlandırmıştı. Jack Reacher ile ilgili bu sefer dizi yapılacak. Ancak dizide ana karakteri Tom Cruise oynamayacak. Çünkü kitaba göre Jack Reacher kocaman bir insan. Tom Cruise ise bu karakter için boyu çok kısa kalıyor.

Lee Child’ın karakteri Jack Reacher, eski bir askeri polis ve şüpheli cinayetleri araştırıyor. Bazıları bu karakteri kitaplarından bazıları ise filmlerinden biliyor. Ancak kitabı okuyanlar bilir ki, romanlarda Jack kocaman biri olarak tasvir ediliyor.

Kitapta Jack’in elleri bazen “bir hindi kadar” bazen de “bir market tavuğu” büyüklüğü şeklinde anlatılıyor ve boyu da 195 santimetredir. Cruise’un boyu ise 170 santimetre civarındadır.

BBC Radyo’ya konuşan Jack karakterinin yazarı Lee Child, “Cruise, bütün yeteneğine rağmen, o fiziğe sahip değildi.” diye konuştu.

Karakteri bu sefer de uzun soluklu dizi şeklinde Netflix’te göreceğimizi söyleyen Child, ancak tamamen yeni bir aktör olacağını bildirdi. Child, “Ve ben Tom Cruise konusunda üzgün olan okurları bana yardım etmelerini ve dizi için doğru aktörü seçmeye katılmalarını istiyorum. Yeniden ve baştan başlayacağız ve en mükemmel kişiyi bulmaya çalışacağız.”

Dizi konusu geçtiğimiz Ağustos ayında kesinleşmişti. Child ise okurlarından aldığı binlerce mektupta, okurlarının Cruise’u beğenmediğini söylemişti. Çünkü Jack karakteri fiziki yapısı ile öne çıkan bir karakter aynı zamanda. Mesela, kitapta Jack hiçbir şey yapmasa bile sadece bir odaya girdiğinde kocaman yapısından bile insanların etkilendiği ve huzursuz olduğu bir karakterdi. Cruise ise bunu temsil etmiyordu.

Bu arada Lee Child, televizyonun, sinemadan farklı olarak yıldız odaklı olmadığını ve bunun da dizi için bir avantaj olduğunu söyledi. Çünkü dizi için ana karakterin “A sınıfı” listesinden bir oyuncu olması zorunluluğu yoktur.

Jack Reacher karakteri ile ilgili toplamda 22 roman bulunuyor. Bu da bir dizi için yeterince malzeme sunuyor. Dizinin her sezonunda bir kitaba 10-12 saat ayrılacağı düşünülüyor.

JACK REACHER’İ HANGİ OYUNCU OYNAYABİLİR?

Peki, dizide Jack karakteri için kim düşünülebilir.  Aquaman rolünü oynayan Jason Momoa’nın boyu 190, Armie Hammer ise 195 santimdir.

Bu arada boyu 195 olan Dwayne Johnson, rolü Tom Cruise kapmadan önce film ekibi ile görüşmeye gittiğini açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder