“Shrek” yeniden çekilecek: Sizce başarılı olur mu? - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

7 Kasım 2018 Çarşamba

“Shrek” yeniden çekilecek: Sizce başarılı olur mu?


Haber: Javanshir Gadimov

Despicable Me (Çılgın Hırsız) filminin ekibi, 2001 yılı yapımı Shrek filminin yeni çevrimi (reboot) üzerinde çalışıyor. Ekip ayrıca yeni çevrimde, orijinal filmdeki oyuncuların -Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy ve Antonio Banderas- olmasını istiyor.

Animasyon filmler derken benim ilk aklıma gelen ve ilk izlediklerimden biri Shrek (2001) filmidir. Hem yapımı hem hikâyesi hem de verdiği mesajlar itibariyle bence türünün en iyilerinden biridir. Gelen son haberlere göre “Shrek”in yeni çevrimi (reboot) yapılacak. İlk aklıma gelen soru da “Acaba başarılı olur mu?” oldu.

Son yıllarda yeni çevrim filmleri çok sık görüyoruz. Hatta o kadar ki orijinal filmlerden çok uzun süre geçmeden bile  tekrar aynı filmler baştan yapılmaya başlanıyor. Bunun en iyi örneğini Spider-Man filmi ile görmüştük. Son ve üçüncü filmden sadece 5 yıl aradan sonra bu sefer The Amazing Spider-Man adıyla yeni çevrim filmi yapıldı.

Bu sefer de Shrek’in yeni çevrimi çalışmaları başları. 2001 ile 2010 yılları arasında Dreamworks tarafından dört Shrek filmi yapılmıştı. Illumination’in ana firması 2016 yılında Dreamworks’u 3,8 milyar dolara satın almıştı. Şimdi de Dreamworks’ün eski işlerini el atmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Illumination’ın sahibi Chris Meledandri, Variety’ye Shrek’in yeniden çekilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, orijinal filmdeki ses oyuncularını geri getirmeyi planladığını söyledi. Meledandri, “Geriye dönüp o ses performanslarına baktığınızdan çok mükemmel olduklarını görürsünüz.” dedi. Orijinal Shrek filminde ana karakterleri Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy ve Antonio Banderas seslendirmişti.

Bu arada en büyük soru şu olarak görünüyor. Acaba yeni çevrim Shrek başarılı olur mu? Tabii yapacak şirkete (Illumination) bakarsanız son yıllardan çok iyi işler başardıklarını görürsünüz: Despicable Me, The Secret Life of Pets, Sing ve Minions.

Ancak Shrek’in orijinal filmlerinden çok kısa süre geçmesi, büyük bir fan kitlesini de göz önüne alırsanız başarı konusu düşündürücüdür. Bu tabii Illumination’ın ortaya ne çıkaracağı ile ilgilidir. Ancak işleri pek de kolay değildir.

Bu da Shrek'i hatırlamak isteyenler için filmden unutulmaz sahneler:

4 yorum:

  1. Seslendirme kadrosunu korurlarsa ve güzel bir senaryo yazılırsa bence başarılı olur.

    Shrek sinemada izlediğim ilk animasyon olduğu için benim için özeldir. Bütün salonu küçük çocukların doldurması hâlâ aklımda :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shrek güzel severim ama hala çok ümitli değilim yenisinin güzel olacağından. Eskisinden daha çok fazla zaman da geçmedi. Belki sıkıntı burada.

      Sil
  2. ay çevrilsin şirek bayılırııım iyi de olsa da kötü de olsa komik olur yaaa :)

    YanıtlaSil