Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon” - Targaryen Ailesi’nin geçmişini anlatacak - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

30 Ekim 2019 Çarşamba

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon” - Targaryen Ailesi’nin geçmişini anlatacak

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon”


Game of Thrones son yılların en çok konuşulan ve izlenen dizilerinden biri oldu. Tabii, dizi finalinin birçok hayranını hayal kırıklığına uğratmasını saymazsak. Başarısız dizi finali bile dizinin kendisi kadar ses getirdi ve konuşuldu.

Durum böyle olunca HBO altın yumurtlayan tavuğunu hiç keser mi? 2017’den bu yanan zaten yeni bir Taht Oyunları dizisi üzerinde çalışılıyordu. Ancak o proje durduruldu ve yeni bir proje HBO’dan onay aldı.

HBO, yeni bir Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisi için 10 bölümlük bir sipariş verdi. Yeni dizi ise bizim izlediğimizden, yeni orijinal diziden önce yaşanan olaylara odaklanacak. Yeni öncül (prequel) dizi Targaryen sivil savaşını anlatacak.

Bu arada bu yeni dizi, daha önce ilan edilen ile aynı değil. Eski proje iptal edildi ve HBO da bu yeni dizi ile devam etme kararı aldı.

İlgili -  Yeni “The Walking Dead” dizisi ve diziden ilk kareler

Yeni Game of Thrones dizisi ve posteri


Yeni “Game of Thrones” dizisinin ilk bölümünü ise Emmy ödüllü Miguel Sapochnik yönetecek. Sapochnik, daha önce çok övülen “Battle of the Bastards,” “Hardhome” ve “The Long Night” gibi bölümleri yönetmişti.

Bu yeni dizinin senaryosunu ise yazar George R.R. Martin ve Ryan Condal yazdı ki aynı zamanda dizinin yapımında da görev yapacaklar.

“Fire Will Reign” (Ateş Hüküm Sürecek) altyazılı dizinin posteri de artık yayımlandı.

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon”


HBO yöneticisi Casey Bloys konu hakkında şöyle konuştu: “Taht Oyunları evreni hikâyelerle zengin. Targaryen Ailesi’nin geçmişini öğrenmek için sabırsızlanıyoruz.”

House of the Dragon, Targaryen ailesi ve sivil savaşı anlatacak


“House of the Dragon” ismi verilen yeni dizi Martin’in “Fire & Blood” kitabına dayanıyor. Burada Targaryen Ailesi’nin yaklaşık 150 yıla dayanan tarihi anlatılıyor. Dizinin yapımcılarından Bryan Cogman, daha önce başka bir proje geliştirmişti. Ama bu projede farklı bir zaman dilimine odaklanılıyordu. Yeni dizi ise daha geniş bir tarih aralığını anlatacak.

“House of the Dragon”deki olaylar sonuç olarak “The Dance of the Dragons” olarak da bilinen Yedi Krallık’taki büyük bir sivil savaşa doğru ilerleyecek. Bu savaşta Targaryen ailesinin iki rakip kolu bir birine girmişti.

Orijinal dizinin yıllarca izleyiciyi ardından sürükleyip daha sonra hayal kırıklığına uğratmasından sonra bu yeni dizi konusunda pek de hevesli değilim. İlk önce serinin kitaplarını okumayı düşünüyorum. Kitaplarla ilgili incelemeler “Okuduğum Kitaplar” bloğunda yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder