Terminatör: Kara Kader eleştirmenlerden iyi not aldı - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

2 Kasım 2019 Cumartesi

Terminatör: Kara Kader eleştirmenlerden iyi not aldı

Terminator: Dark Fate - Terminator 6


Terminatör: Kara Kader (Terminator: Dark Fate - Terminator 6) 1 Kasım’da ABD ve Türkiye’de vizyona girdi. İki gündür vizyondan olan film şimdiden eleştirmen tarafından iyi karşılandı.

Film incelemeleri ve reytingi sitesi RottenTomatoes’da şimdiye kadar 215 eleştirmenin oylarının sonucunda “taze” (fresh) sonucu çıkmış ki bu da eleştirmenlerin çoğunun filmi beğendiği anlamına geliyor. Sitede filmin eleştirmen puanı yüzde 69 olarak görünüyor. Bu arada izleyiciler ise her zamanki gibi daha yüksek not vermişler ve filmi izleyenlerin yüzde 85’i filmin iyi olduğunu söylüyor.

Terminator: Dark Fate - Terminator 6


Peki, IMDb’de durum nasıl? IMDb’de şimdiye kadar 17,238 kişi filme puan vermiş ve sonuç olarak “6.6/10” reytingine sahip. Tabii RottenTomatoes ile kıyaslandığında düşük bir reyting. Genelde tam tersi bir durum oluyor. Bu üç reyting arasından RottenTomatoes’un eleştirmenler puanı en düşük olması gerekirdi. Şimdi ise tam tersi. IMDb üyeleri en düşük puanı veren grup.


Ne izleyeyim diyenler için birkaç film önerisi: Tüm zamanların en iyi macera filmleri – 1

Terminator: Dark Fate ve konusu


Terminatör: Kara Kader, Terminatör serisinin altıncı filmi. Benim şahsen bu seriden en beğendiğim film, yönetmenliğini James Cameron’un yaptığı serinin ikinci filmi olan “Terminator 2: Judgment Day” (1991) filmi.

Terminator 2: Judgment Day” (1991)
Linda Hamilton ve Arnold Schwarzenegger Terminatör 2’de

Terminatör: Kara Kader de konu olarak bu filmin devamı niteliğinde. Bundan dolayı da artık ihtiyarlamış olan Linda Hamilton yeniden Sarah Connor rolünde karşımıza çıkıyor. Linda Hamilton aynı zamanda yıllar sonra ilk defa yeniden Sarah Connor’u canlandırmış oldu.

Terminator: Dark Fate - Terminator 6
Linda Hamilton ve Arnold Schwarzenegger Terminatör 6’da

Tabii 1991 yapımı filmin devamını anlatıyorsa bu yeni yapım, Arnold Schwarzenegger’siz de olmazdı. Yani Hamilton ve Schwarzenegger ikilisi yine yan yana aynı filmde ve insanlığı birlikte koruyacaklar. Hadi bakalım.

Terminator: Dark Fate’in yönetmenliğini Tim Miller yaptı. Senaristleri arasında ise James Cameron da var.



Yazıyı beğendiyseniz lütfen paylaşmayı unutmayın!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder