Anthony Hopkins, Mike Tyson’un antrenörü rolünü oynayacak - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

21 Şubat 2020 Cuma

Anthony Hopkins, Mike Tyson’un antrenörü rolünü oynayacak

Anthony Hopkins, Mike Tyson’un antrenörü rolünü oynayacak


Oscar’lı oyuncu Anthony Hopkins, yeni bir filmde başrolde olacak. Filmin ismi ise “Cus And Mike” ve boksör Mike Tyson ile onun gençlik dönemindeki antrenörü Cus D’Amato’yu konu ediniyor.

Anthony Hopkins, Mike Tyson’un antrenörü rolünü oynayacak


Dediğimiz gibi Cus D’Amato, Mike Tyson’un antrenörüydü. Aynı zamanda onu genç yaşta korku bilmez boksör yapan ve en genç ağır sıklet şampiyonu unvanını kazanmasını sağlayan kişiydi.

Film Montieth Illingworth’un “Mike Tyson: Money, Myth, and Betrayal” (Mike Tyson: Para, Efsane ve İhanet) kitabı ve Desmond Nakano’nun orijinal senaryosu temel alınarak çekilecek. Film hem bir karakter çalışlması hem de bir spor biyografisi olacak. Filmin yönetmenliği ve senaryo yazarlığını ise “The Notebook” ve “John Q” filmlerini yapan Nick Cassavetes üstleniyor.

Daha fazlası: Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden: Kör Nokta (The Blind Side - 2009)

Film, sert ama dahi olan D’Amato’nun asi bir ergen olan Tyson için nasıl bir baba figürüne dönüştüğünü anlatacak. Sonuçta antrenörü bu gençten saygı duyulan bir boksör çıkarmayı başaracak. Film ayrıca daha sonra Tyson’un nasıl tartışmaların odağındaki bir isme dönüştüğüne de yer verecek. 1985 yılında ölen D’Amato, Floyd Patterson ve Jose Torres gibi isimleri de çalıştırmıştı.

Şu an filmde genç Tyson’u canlandıracak oyuncu arayışları devam ediyor. Filmin çekimlerinin ise 2020’in ilk bahar ya da yaz döneminde başlaması planlanıyor. Filmin yapımcıları ise Michael Mendelsohn ve Jim Steele. Daha önce HBO’nun televizyon filminde D’Amato’yu George C. Scott canlandırmıştı.

Anthony Hopkins denilince ilk önce “The Silence of the Lambs” (Kuzuların Sessizliği - 1991) filmi
“The Silence of the Lambs” (Kuzuların Sessizliği - 1991)

Anthony Hopkins denilince ilk önce “The Silence of the Lambs” (Kuzuların Sessizliği - 1991) filmi aklıma gelir. Zaten bu film oyuncuya Oscar kazandıran film olmuştu. Bunun dışında dört defa da Oscar’a aday gösterilmişti.

Bir film önerisi: Her Çocuk Özeldir (Taare Zameen Par - 2007)

Kaynak: DarkHorizons

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder