Birkaç aşk filmi önerisi - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

14 Şubat 2020 Cuma

Birkaç aşk filmi önerisi

Birkaç aşk filmi önerisi


Aşk, her zaman sanatın, edebiyatın ve tabii ki de sinema sektörünün en gözde konularından biri oldu. Her tür filmde mutlaka ufak bir parça da olsa aşk öyküsü vardır. Yine de ana teması aşk olan filmler arıyorsanız, beş filmden oluşan bir liste hazırladım.

Birkaç aşk filmi önerisi


Bu filmlerin hepsinin en iyi aşk filmleri olduğunu iddia edebilirim. Ama yine de aşk filmleri sadece bunlarla sınırlı değil. Çok sayıda film arasından kendi izlediğim ve beğendiğim birkaç filmi aşağıda sıraladım. Lafı uzatmadan listeye çekelim.

Kitap önerileri: Tüm zamanların en iyi aşk kitapları (20 roman listesi)

Sizin de beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz aşk konulu filmler varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz.

A Walk to Remember (Uzaktaki Anılar - 2002)


Birkaç aşk filmi önerisi


A Walk to Remember (Uzaktaki Anılar - 2002) bir birinden çok farklı iki kişinin aşkını anlatıyor. Tabii en başta bunlara sorsanız, bir birinizi sevmenizmümkün mü diye, ikisi de kesinlikle olmazdım diye cevap verir. Landon Carter (Shane West), başı belaya girince bir ceza alır. Sonuçta ise sessiz ve çekingen bir kız olan Jamie’ye (Mandy Moore) aşık olan olayların başlangıcı atılır.

Defter (The Notebook) kitabı ile tanıdığımız yazar Nicholas Sparks’ın aynı isimli romanından uyarlandı. Filmin IMDb ve Rotten Tomatoes izleyici puanları gayet iyi. Ama öyle görünüyor ki eleştirmenler çok beğenmemiş. Eleştirmenlerin düşük not verdiği ama izleyicilerin çok beğendiği filmlere bir örnek.

IMDb: 7.4 (192,404 oy)
Rotten Tomatoes
İzleyici puanı: %78 (31,402,117 oy)
Eleştirmen puanı: %27

Daha fazlası: Aldatmak konusunu işleyen bir Rus dizisi: “İzmenı” (Измены - 2015)

Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur - 2005)


Birkaç aşk filmi önerisi


Klasik edebiyattan filme uyarlanan bir yapım. İngiliz yazar Jane Austen’in aynı isimli romanından uyarlandı. Türkçe’ye “Aşk ve Gurur” olarak çevrilse de filmin isminin asıl anlamı “Gurur ve Önyargı”. Kitap çevirilerini her iki Türkçe isim çevirisi ile görmek mümkün.

İki genç birbirine aşık olur ama bu aşkın önünde bir dizi önyargı ve gurur duruyor. Tabii eğer böyle bir aşk mutlu sona kavuşacaksa, önlerinde geçmeleri gereken engeller, aşmaları gereken önyargılar var.


IMDb: 7.8 (238,389 oy)
Rotten Tomatoes
İzleyici puanı: %89 (459,277 oy)
Eleştirmen puanı: %86

Daha fazlası: Yılın en iyi filmi ve masalı bir aşk öyküsü: The Shape of Water (2017)

The Notebook (Not Defteri - 2004)


Birkaç aşk filmi önerisi


Yine Nicholas Sparks’ın aynı isimli romanından uyarlanan bir film. Ana karakter, Alzheimer hastası olan yaşlı bir kadına bir not defterinden iki gencin aşk hikayesini okur. Bu gençler arasında ise bir sınıf farkı var. Yine de destansı bir aşk yaşadıklarını söyleyebiliriz.

Nicholas Sparks’ın aynı isimli kitabı da en çok okunan ve beğenilen aşk kitaplarından.

IMDb: 7.8 (491,397 oy)
Rotten Tomatoes
İzleyici puanı: %83 (31,656,590 oy)
Eleştirmen puanı: %53

Pretty Woman (Özel Bir Kadın - 1990)


Birkaç aşk filmi önerisi


Başrollerinden Julia Roberts ve Richard Gere’in olduğu bir film. Bir aşk filmi ama o çok alışkın olduğumuzun dışından bir aşk öyküsü var. Biri zengin işadamı ve girişimci, diğeri ise bir hayat kadını. Edward, hayat kadını olan Vivian’ı birkaç sosyal etkinlikte kendisine eşlik etmesi için kiralar. Ancak kısa süre sonra ikili birbirine aşık olur. Ama klişe bir ifadeyle “farklı dünyaların insanları” olduklarını söyleyebiliriz. Eğer bu aşk öyküsü mutlu sona erecekse bu ikisinin dünyaları arasındaki bu boşluğu, engeli aşmaları gerekiyor.

IMDb: 7.0 (271,315 oy)
Rotten Tomatoes
İzleyici puanı: %68 (32,709,375 oy)
Eleştirmen puanı: %62

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan - 2004)


Birkaç aşk filmi önerisi


Joel ve Clementine bir tren yolculuğu sırasında tanışır ve bundan sonra ilişkileri başlar. Ancak bu ikisinin bilmediği bir şey var. Zaten daha önceden tanışmıştılar. Ancak bu tanışmaları ile ilgili anılar, hafızalarından klinik yöntemlerle silinmişti. Asıl soru şu: Neden her ikisi de böyle bir şey yapsın, yaptırsın?

Başrollerde Jim Carrey ve Kate Winslet’i gördüğümüz film yüksek puanları, reytingi ile de dikkat çekiyor.

IMDb: 8.3 (855,842 oy)
Rotten Tomatoes
İzleyici puanı: %94 (571,188 oy)
Eleştirmen puanı: %93

2 yorum:

  1. Çok güzel, klasik filmler önermişsiniz. Listeden Uzaktaki Anılar ve Özel Bir Kadın izlemediğim ama izleme listemde olan filmler. Umarım bu listenin devamı gelir.

    YanıtlaSil