Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Cehennem Silahı 5” geliyor - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

5 Şubat 2020 Çarşamba

Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Cehennem Silahı 5” geliyor

Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Cehennem Silahı 5”


90’ların efsane ikilisi Mel Gibson ve Danny Glover, yeni bir film ile geri dönüyorlar. Yapımcı Dan Lin, kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Cehennem Silahı 5” filmini ve başrollerde de bu ikilinin olacağını doğruladı. Hatta bu seri için “inanılmaz bir final” sözü de veriyor.

Şimdiye kadar dört “Cehennem Silahı” (Lethal Weapon) filmi çekildi. İlk film 1987’de çıkmış ve başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover olan film büyük başarı elde etmişti. Bu iki Hollywood yıldızı filmde ortak olan iki polisi canlandırıyor. Tabii film başarıya ulaşınca üç de devam filmi yapıldı.

Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Lethal Weapon 5”

Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Cehennem Silahı 5”


Öyle görünüyor ki yapımcılar son bir film için bir daha kolları sıvadı. Yapımcı Dan Lin, yönetmen Richard Donner’in artık film üzerinde çalıştığını bildiriyor. Yani bu aksiyon film türünün iki ana karakteri olan Roger Murtaugh (Danny Glover) ve Martin Riggs’i (Mel Gibson) bir daha beyaz perdede göreceğiz.

Yapımcı filmin konusu ile ilgili “The Hollywood Reporter's Producers Roundtable” programında konuştu. Olaylar ise Cehennem Silahı 4 filminden 22 yıl sonrasını anlatacak ve yine hikâyenin merkezinde Detektif Martin Riggs ve ortağı Detektif Roger Murtaugh olacak.

Dan ne yapmak istediklerini şöyle anlatıyor: “Son ‘Lethal Weapon’ filmi yapmaya çalışıyoruz. Dick Donner geri gelecek. Orijinal ekip geri gelecek. Ve sözün kısası inanılmaz olacak.”

Dan ayrıca Mel ve Danny’nin de film için hazır olduklarını ve işin sadece senaryo kısmını halletmek kaldığını belirtiyor.

Daha fazlası: En sevdiğim filmlerden: Cesur Yürek (Braveheart - 1995)

Cehennem Silahı - Lethal Weapon filmleri

Başrollerde Mel Gibson ve Danny Glover’in olduğu “Cehennem Silahı 5”


İlk ve orijinal Cehennem Silahı, 1987’de çekilmişti. “Lethal Weapon” yani “Ölümcül Silah” ismi Türkçeye "Cehennem Silahı" olarak çevrilmişti. Bence çok başarısız ama yine de bir kere öyle yapılınca böyle devam etmişti.

Filmin başarısı üzerine, genelde olduğu gibi burada da Hollywood fırsatı kaçırmamış ve üç devam filmi yapmıştı. Tabii olay burada bitmiyor. Serinin başarısı üzerinde bir de 2016 ile 2019 yılları arasında başrollerde Clayne Crawford ve Damon Wayans olan yani biri Riggs diğer ise Murtaugh’ı canlandıran bir de dizi yapılmıştı.  İzleyenler varsa yorumda değerlendirebilirler.

2018 yılında yönetmen Donner yeni bir ve beşinci “Lethal Weapon” filminin yapılmayacağını söylemişti. Çünkü film stüdyosu Warner Bros.’un filmi engellediğini, stüdyo içinde bazı engellere takıldığını bildirmişti. Hatta filmi çok daha “karanlık” olacağını da bildirmişti. O zaman ismi bile düşünülmüştü: “Lethal Finale”. Ama öyle görünüyor ki bu engeller aşılmış ve seriye son bir film daha eklenecek.

Daha fazlası: Sherlock Holmes tadında bir dizi: The Mentalist (2008 - 2015)

Kaynak: MailOnline

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder