Matrix 4 filmi hakkında her şey - Ne zaman çıkacak? Fragmanı ve diğer ayrıntılar - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

4 Şubat 2020 Salı

Matrix 4 filmi hakkında her şey - Ne zaman çıkacak? Fragmanı ve diğer ayrıntılar

Matrix 4 filmi hakkında her şey


Matrix film serisi, geçtiğimiz 20 yılın en akılda kalan yapımlarından biriydi. Sinema alanında çığır açan filmlerden diyebiliriz. İnsanlar, makineler, savaş ve dövüş sahnelerini bir kenara bırakırsak, bir felsefe ile çıkıp gelen bir film aynı zamanda. Ayrıca izleyiciyi de düşündürmesini biliyor, aklını kurcalıyor ve “Ya bizim hayatımız da bir Matrix içinde geçiyorsa?” dedirtiyor.

Unutmuş olanlar için kısaca hatırlatalım. İlk “The Matrix” 1999 yılında çıkmış ve Wachowski kardeşler tarafından yapılmıştı. Ardından ise ikisi de 2003 yılında vizyona gelen iki devam filmi  “The Matrix Reloaded” ve “The Matrix Revolutions” çekilmişti. Şimdi ise yeni bir Matrix 4 filmi ile ilgili çalışmalar yapılıyor.

Bu film ile ilgili bilinenlere, doğrulanmış bilgilere ve söylentilere bakalım.

Matrix 4 filmi hakkında her şey


Tam da insanlar ile makineler arasındaki savaş bitti derken, Matrix serisi yeni bir film ile beyaz perdeye dönmeye hazırlanıyor. Matrix 4 ile ilgili artık çalışmalar yapılıyor. Eski ekipten birçok kişi de yeni filmle dönüş yapıyor görünüyor. Yönetmen Lana Wachowski ve yıldız oyuncu Keanu Reeves de bu devam filminde olacak.

Film önerisi: Maymunlar Cehennemi 3: Savaş (War For The Planet Of The Apes - 2017)

Matrix 4 oyuncuları ve kadrosu

Matrix 4 filmi hakkında her şey


Serinin ilk üç filmini Wachowski kardeşler birlikte yönetmişti. Öyle görünüyor ki yeni filmde sadece Lana Wachowski (eski adı Laurence Wachowski) olacak. O aynı zamanda hem filmin yapımcısı, hem de David Mitchell ve Aleksandar Hemon ile birlikte senaryo yazarlarından biri. Ekipte yer alacak diğer Matrix emektarları arasında yapımcı Grant Hill ve film şeridi sanatçıları Geof Darrow ve Steve Skroce var.

Orijinal Matrix üçlemesindeki birkaç oyuncu da Matrix 4 ile dönüş yapacak. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, yeniden Neo ve Trinity rolleri ile kadroda görünüyorlar. Bu iki karakterin, son film olan “The Matrix Revolutions”da öldüklerini de hatırlatalım.

Jada Pinkett Smith'in Niobe rolünü yeniden canlandırmak için görüşmelerde bulunduğu da söylentiler arasında. Ayrıca Lambert Wilson'un da Merovingian'ı tekrar oynamak için görüşmeler yaptığı doğruladı. Oyuncunun şu anki çalışma planları da buna uygun.

Tabii orijinal üçlemedeki tüm ana karakterlerin hepsi bu film ile dönüş yapmayacak. Laurence Fishburne’un Morpheus olarak yeni filmde rol alacağı ile ilgili hiçbir şey söylenmiyor. Ayrıca Wachowski’nin Hugo Weaving’den yeniden Ajan Smith olmasını istediği de bildiriliyor. Ancak Weaving’in mevcut işleri buna müsait değil. Bundan dolayı Ajan Smith hikâyeden çıkarıldı.

Daha fazlası: Güzel bir biyografi filmi: Yenilmez (Invictus - 2009)

Matrix 4 filmi hakkında her şey


Bu arada Matrix 4 oyuncu kadrosunda bir dizi yeni simaları da göreceğiz. Ancak henüz bu oyuncuların hangi rolleri alacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Filmde rol alacağı doğrulanan isimler arasında Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick önemli roller alabilirler. Ayrıca Neil Patrick Harris’in de bir rol alacağı doğrulandı.

Vizyon tarihi 


Matrix 4’ün yapılacağı Ağustos 2019’da duyuruldu. Ancak buna rağmen artık bir vizyon tarihi var. Ayrıca zannedilenden çok daha erken sinemalara geliyor. Matrix 4 filminin 21 Mayıs 2021’de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Çok ilginçtir ki bu tarih aynı zamanda filmin yıldızı Keanu Reeves’in başka bir filminin de gösterime girdiği tarih. “John Wick: Chapter 4” filmi de aynı gün vizyona gerecek. Bunu üzerine oyuncunun bazı hayranları 21 Mayıs’ın “Keanu Reeves Günü” ilan edilmesini talep etmeye başladı. Durum böyle olunca büyük ihtimalle bu filmlerden biri vizyon tarihini başka bir güne almak zorunda kalabilir.

Daha fazlası: Yaratan ile yaratılan arasındaki ilişkiyi inceleyen film: Prometheus (2012)

Filmin adı ne olacak? - Matrix 4 yoksa başka bir isim olabilir mi?


Matrix 4 filmi hakkında her şey


Şu an Martix serisinin dördüncü filminin resmi bir ismi yok. Bundan dolayı sadece Matrix 4 ismini kullanıyoruz. Ancak Warners daha önceki filmlerde kullandığı isimlerden yok çıkarak şöyle bir tahmin yürütebiliriz. Önceki hiçbir Matrix filminde isme numara vermemişlerdi. İkici film “The Matrix Reloaded”, üçüncüye ise “The Matrix Revolutions” denilmişti. Buradan yola çıkarak yeni yapılacak filme de benzer bir isim verilmesini bekleyebiliriz. Mesela “The Matrix Reborn” gibi bir isim düşünüyor olabilirler.

Matrix 4 için bir fragman var mı?


Şu an film için herhangi bir fragman ya da poster yok. Filmin yapımlarının San Francisco’da Şubat 2020’de başlaması planlanıyor. Bundan dolayı filmden bir kare, bir fragman görmek için bir süre daha beklemek zorunda kalacağız. Stüdyonun en erken fragman çıkarabileceği tarih ise bu yılın yani 2020 yılının yazı olabilir.

Bir fragman çıkar çıkmaz güncelleme yapılarak bu yazıya eklenecek. Twitter ve Facebook hesaplarından takipte kalın.

Daha fazlası: Yenisini izlemeden önce Bıçak Sırtı (Blade Runner - 1982) üzerine

Matrix 4’ün senaryosunda neler var ve şimdiye kadar neler biliniyor?


Yeni filmin senaryosu ile ilgili çok az şey biliniyor. Bilinen ise şu: Filmdeki olaylar “The Matrix Revolutions” filminden sonraki olayları anlatıyor. Son film zaten makineler ile insanlar arasında çok kırılgan olan bir barış süreci ile bitmişti. Muhtemelen Matrix 4 de bu barışın nasıl yürüdüğü ya da sonunda neye dönüştüğünü gösterecek. Büyük ihtimalle de insanlar ile makineler arasında yeni bir savaş patlak verdiğini göreceğiz.

Öte yandan Reeves’in de Neo olarak geri döneceğini biliyoruz. Ancak Neo, Ajan Smith’i öldürebilmek için kendini feda etmiş ve ölmüştü. Aynı şey Trinity için de geçerli. O da Neo ile Smith’in son defa karşı karşıya gelmesinden önce ölmüştü. Bundan dolayı büyük ihtimalle Neo ve Trinity fiziksel bedenlerini geride bırakarak yeni filmde sadece Matrix içinde yaşıyor olabilirler.

Matrix üçlemesini unuttuysanız buradan en iyi birkaç sahnesine bakarak hatırlayın.




Kaynak: IGN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder