Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

18 Mayıs 2020 Pazartesi

Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi

Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi


Bird Box (2018), başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir korku ve gerilim filmi. İzleyiciyi kıyamet sonrası bir dünyaya götürüyor. Burada hayatta kalmak istiyorsanız kesinlikle gözünüz bağlı yaşamalısınız.

Bazı filmler vardır ki çok sade ve yalın bir anlatımla size çok etkileyici bir hikâye sunar. İşte, Netflix’te yayımlanan Bird Box (2018) da böyle bir film.

Film yorumu: Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock, korku ve gerilim filmi


Bu filmi ilk defa izledikten sonra çok düşündüm ve çok etkisinde kaldım diyebilirim. Ardından bir kez izledim ve sonunda bu film yorumunu kaleme alıyorum. Ama öyle görünüyor ki izleyiciler bu filmi benim beğendiğim kadar beğenmemiş.

Belki herkes korku ve gerilim sevmez. Zaten ben de pek korku filmlerini sevmem. Ama buna rağmen bu filmi gerçekten çok güzel buldum. IMDb ve diğer film eleştirisi ve puanlama sitelerinde, filmin ortalama 5-6 puan aldığını gördüm. 

Bunu şöyle yorumluyorum. Bazı filmler üzerinden zaman geçince değeri anlaşılıyor ve beğeniliyor. Örnekleri sinema sektöründe var. Mesela Blade Runner. 


Bird Box (2018) filminin konusu


Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi


Dünya kitlesel intiharlarla sarsılıyor. İlk önce Avrupa’da yayılır ve sonra da Amerika’ya ulaşır. Sandra Bullock’un canlandırdığı Malorie karakteri hamile ve bu olaylar onun olduğu yerde görülmeye başlandığında kız kardeşi gözleri önünde bir aracın önüne atlayarak intihar eder. Malorie de bir grup kurtulan ile bir eve sığınır. 

Kısa sürede şu anlaşılır. İntihar eden insanlar, intihar etmeden hemen önce bir şeyler görüyor ve hemen ardından kendi canlarına kıyıyorlar. Bu şeyler artık neyse etrafta dolaştıkları hissedilebilir. Ancak tabii izleyici göremiyor. Çünkü gören biri hemen intihar ediyor. 

Böyle bir ortamda kısa sürede şehrin nüfusunun büyük bir bölümü yok olur. Malorie de dahil o eve sığınan bir grup kişi yaşam mücadelesi vermeye başlarlar. Mesela yiyecekleri bittiğinde en yakın markete giderken arabanın camlarını tamamen dışarısı görünmeyecek şekilde boyuyorlar. Girdikleri markette camlar dışarısı görünmeyecek şekilde kapattıktan sonra gözlerini açabiliyorlar. 

Ama insanlar böyle bir yaşama alışık değil. Zaman zaman gruptan ayrılanlar ya da katılanlar olur. Yine başka bir hamile kadın da gruba katılır. Zaten film başlarken Malorie’nin iki beş yaşında çocukla birlikte bir nehirde yolculuk yaparken görüyoruz. Söz konusu gruptan sadece Malorie ve iki küçük çocuk kalmıştır. Bunun nasıl olduğunu da zamanda geri giderek anlatıyor film. 


Görmeden yaşamak


Malorie, iki çocuk ve bir erkek, birkaç yıl sıkı bir tedbir ile yaşamayı öğrenirler. Böyle bir dünyada hayatta kalmanın tek yolu dışarıda kesinlikle gözleriniz bağlı gezmek. Zor bir durum. 

Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi

Ama yine de insanların kendilerini öldürmesine yol açan yaratıklara bakıp da yaşamaya devam edenler de var. Bu insanların sayısı az ve psikolojik hastalıkları olan insanlar. Diğer bir deyişle onlar psikopat. Şimdi ise hayatta kalan insanların peşindeler ve onları da göz bağlarını açarak yaratıklara bakmalarını ve ölmelerini istiyorlar. 


Bunlardan kurtulmanın bir yolu ise Malorie’nin iki çocukla birlikte “güvenli” olduğu söylenen bir yere gitmesi. Ama önünde zorlu bir nehir yolculuğu var. Hem de nereye gittiğini hiç bilmeden. 

Film yazar Josh Malerman’ın Bird Box isimli kitabından uyarlandı.

Peki neden ismi Bird Box (Kuş Kutusu)? Çünkü kuşlar yaratıklar yaklaşınca öterek insanları uyarıyor. Malorie de tüm yolculuğu boyunca bir kutu içinde bulunan kuşları yanından eksik etmez. 

Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi


Sandra Bullock filmleri


Son yıllarda Sandra Bullock filmleri dikkatimi çekiyor. Bana göre son yılların en çok yıldızı parlayan kadın oyuncusu. Zaten bu filmi de başka hangi Sandra Bullock filmleri var diye merak ederek ararken bulmuştum. İşte, size birkaç Sandra Bullock filmi önerisi:

Yerçekimi (Gravity - 2013)
Kör Nokta (The Blind Side - 2013) - Filmin konusu ve yorumu

Bird Box (2018) - Başrolde Sandra Bullock’un olduğu güzel bir gerilim filmi


Bird Box (2018)
Yönetmen: Susanne Bier
Senaryo: Eric Heisserer
Oyuncular: 
Sandra Bullock
Trevante Rhodes
John Malkovich
Danielle Macdonald
Sarah Paulson
Tür: Dram, Korku, Gerilim, Bilim Kurgu
Yapım: ABD - 2018
Puan:

2 yorum:

  1. Yorumunuzu görüp izledim ve çok beğendim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmi sevdiyseniz Sessiz Bir Yer filmini de seversiniz. İyi seyirler.

      Sil