Jumanji film serisi: Jumanji (1995), Vahşi Orman (2017) ve Yeni Seviye (2019) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Jumanji film serisi: Jumanji (1995), Vahşi Orman (2017) ve Yeni Seviye (2019)

Jumanji film serisi: Jumanji (1995), Vahşi Orman (2017) ve Yeni Seviye (2019)


Jumanji film serisi, aslında bir çocuk kitabının nasıl daha büyük bir yapıma dönüşebileceğini gösteriyor. Çünkü “Jumanji”, 1981 yılında yayımlanan bir çocuk kitabının ismi. Kitabın yazarı ve resimleyeni Chris Van Allsburg. Sadece 30 sayfalık bir kitap.

Şimdi ise bu küçük çocuk kitabından esinlenilerek üç film ile çizgi filmi çekildi ve oyunu yapıldı. Yani çok yönlü bir “franchise” oldu. 

Jumanji film serisi


Jumanji ilk defa 1995 yılında filme uyarlandı. Nedense bir devam filminin yapılması 20 yıl sürdü. Çünkü bence çok güzel bir yapımdı. Hem de başrollerde Robin Williams’ın olduğu bir yapım. 2017’de yeni bir Jumanji filmini gördük ki hemen ardından iki yıl geçmeden bir yenisi daha geldi. Şimdiye kadar yapılan Jumanji filmleri şöyle:

  • Jumanji (1995)
  • Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
  • Jumanji: The Next Level (2019)


Jumanji (1995)


Jumanji film serisi: Jumanji (1995), Vahşi Orman (2017) ve Yeni Seviye (2019)


İlk filmin konusu şöyle: Jumanji sihirli bir masa oyunu. Oyun oynandıkça ormanlardan vahşi hayvanlar gelerek gerçek oluyor. Tabii bunu oynayan çocuk bunun farkında değil ve yanlış bir adım sonucu vahşi bir ormana gönderilir ve yıllarca orada yaşamak zorunda kalır. Ta ki birileri daha bu oyunu bulup oynamaya başlayana kadar. Tabii sonunda oyunu kazanıp da ondan kurtulabildiklerinde onu bir nehre atarak yok etmeye çalışırlar.


Yeni Jumanji filmleri


Jumanji film serisi: Jumanji (1995), Vahşi Orman (2017) ve Yeni Seviye (2019)


İlk filmden sonra uzun bir süre yenisi yapılmaz. Ama sonunda Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle - 2017) ve kısa süre önce de Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level - 2019) filmleri geldi. 

Burada bu sihirli oyun kendisini artık bir masa oyunundan bir video oyununa dönüştürmüş. Eskisi gibi oyun oynandıkça vahşi ormandan hayvanlar gelmez. Onun yerine bu sihirli oyun, oyuncuları alarak video oyununun içindeki ormana götürüyor. Oyuncular da gerçek birer oyun karakterine dönüşürler. 


Jumanji (1995) çok daha akılda kalıcı ve orijinal olması dolayısıyla daha dikkat çekici bir konusu var. Yıllar geçmesine rağmen zaman zaman hatırlayıp izleyeceğiniz filmlerden. Ancak yeni yapılan devam filmleri öyle değil. Kısa süre önce üçüncü Jumanji filmini izledim. Ama buna rağmen ikinci filmdeki olayları tamamen unutmuştum. 

Jumanji 2 ve 3, birer aksiyon, komedi ve macera film. İzlerken çok eğlenecek, güleceksiniz. Ancak kısa sürede konusunu bile unutabilirsiniz.  

2 yorum: