Bir zombi komedisi: Zombieland: Double Tap (2019) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

11 Nisan 2020 Cumartesi

Bir zombi komedisi: Zombieland: Double Tap (2019)

Bir zombi komedisi: Zombieland: Double Tap (2019)


Zombieland: Double Tap (2019), bir devam filmi. Orijinal film Zombieland’in (2009) yapılmasından tam 10 sene sonra izleyici ile buluştu. Zombilerin dünyayı işgal ettiği, az sayıda kişini hayatta kaldığı ve sokakta dolaşmanın artık güvenli olmadığı bir dünyayı anlatıyor.

Tam da corona virüs salgını ile dünyanın şu anki hali gibi. Tek fark bu filmde ortalıkta zombi istilası var, bizim gerçek dünyamızda ise bir corona virüs salgını kol geziyor. Corona virüsün dünyaya çektirdiği zor durumun aksine, Zombieland: Double Tap (2019) ya da Zombieland 2 bir komedi. Yani canınız sıkıldı ve keyifli biz zombi komedisi izlemek istiyorsanız tavsiye edeceğim bir film.

Dizi önerisi: Salgın, taht kavgası ve zombiler: Kingdom (2019 - …) - Güney Kore dizisi

Film yorumu: Zombieland: Double Tap (2019)


İlk film Zombieland’i (2009) de izlemiştim. Ama doğrusunu söylemek gerekirse birkaç sahnesi dışında pek bir şey hatırlamıyorum. Zombieland: Double Tap (2019) ise sizi bol bol güldürecek bir komedi. Herhalde eski film de öyleydi.

Bir zombi komedisi: Zombieland: Double Tap (2019)


İlk film ile devam filminin yapımı arasında 10 yıl geçmiş. Zombieland 2’nin konusu da 10 yıl sonrayı anlatıyor. Zombilerin kol gezdiği bir dünyada hayatta kalmayı başaran Tallahassee, Columbus, Wichita ve Little Rock, artık zombiler konusunda uzmanlar. Hatta zombileri kendi aralarında sınıflandırmışlar bile.

İşte film de bu zombi sınıflandırmasını anlatma ile başlıyor. Daha sonra filmin kahramanları kendilerine yeni bir ev bulurlar. Hem de ülkelerinin en ünlü evini: White House (Beyaz Saray). Yani başkanlık konutuna yerleşirler ve burada günlerini gün ederler. Ta ki, bir gün huzur içinde yaşamak onları sıkmaya başlar. Ayrılıklar başlar ve yeni bir zombi komedisi macerası başlar.

Film önerileri: 2010 sonrasının en iyi bilim kurgu filmleri

Film bir yandan diğer filmlere ya da popüler kültüre de bir gönderme yapıyor. Mesela öldürmesi zor olduğu için bir zombiye T-800 ismi veriliyor. Buradan Terminatör filmindeki robota atıf yapılıyor. Ayrıca popüler kültür yıldızlarından olan Elvis Presley’den çokça söz ediliyor.

Sonuç olarak komedi türü bir film arıyorsanız, izleyip bol bol güleceğiniz bir yapım. Tabii bir de zombi türü filmleri de sevmeniz lazım.

Yönetmen: Ruben Fleischer
Oyuncular:
Woody Harrelson
Jesse Eisenberg
Emma Stone
Abigail Breslin
Rosario Dawson
Tür: ABD - 2019
Tür: Komedi, Korku, Aksiyon
Puan: 7

Filmi izlediyseniz yorumda görüşünüzü bizimle paylaşın.



2 yorum:

  1. İlk filmi çok sevmiştim. Başroldekiler de hep sevdiğim oyuncular. 2.film için sabırsızlanıyorum. Tam da bu aralar eğlenceli filmlere ihtiyacım varken izlerim.

    YanıtlaSil