Enerjik hareketleri ve ilginç mimikleri ile dikkat çeken Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

7 Aralık 2019 Cumartesi

Enerjik hareketleri ve ilginç mimikleri ile dikkat çeken Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes


Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes


Louis de Funes, Fransız aktör ve komedyen. Yaşamı boyunca 130’dan fazla filmde ve 100'ün üzerinde tiyatro oyununda rol aldı. Bu aktörü  izleyicinin gözünde farklı kılan şey ise yüksek enerjili performansı, hareketleri ve çok ilginç ve sıradışı yüz ifadeleri.

Fransız komedisinin usta ismi: Louis de Funes


Louis de Funes, Fransa dışında Avrupa ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinde iyi bilinen bir isim. Ancak Atlantik’in ötesinde pek bilinmiyor. Buna rağmen aktör öyle güzel filmler ve komedilere imza atmış ki bir kere izleyen bir daha asla unutmaz.

Tabii böyle anlatmakla anlaşılmayabilir. Aşağıdaki kısa video, oyuncunun hareketleri, mimikleri ile ilgili size daha fazla bilgi verecek. Video bir filmden ve Fransızca olduğu için ne konuşulduğunu anlamasanız da izleyicinin ilgisini çekmeye ve güldürmeye yetiyor.


Benzer yazı: Unutulmaz filmlerden: Macera Peşinde (Les aventuriers - 1967)

En iyi Louis de Funes filmleri hangisi?


Dediğimiz gibi ünlü Fransız aktör hayatı boyunca 130’dan fazla filme imza attı. Ancak yine de bunlar arasında bazıları sadece oyuncunun rol aldığı en iyi değil, aynı zamanda Fransa komedisinin de en iyi filmlerinden sayılıyor. İşte size birkaç öneri.

Les aventures de Rabbi Jacob (1973)

Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes


Türkçesi “Papaz Kaçtı” olarak çevrilmiş ve özgün adının çevirisi ise “Rabbi Jacob’un Maceraları” şeklinde. Bir grup katilden kaçan Victor, kaba ve bağnaz bir Fransız. Peşindeki katillerden de saklanmak için bir Yahudi hahamın elbiseleri çalar ve onun kılığına girer. İşin ilginç yanı ise bu haham ile sima olarak da benziyorlar. Bu benzerlik sonucu kahkaha tufanının başlayacağı ve macera dolu sahneler ortaya çıkaracak. Filmde ana karakterin farklı kültüre olan tahammülsüzlüğü ve ırkçılığı yine komedi üzerinden eleştiriliyor.



L'aile ou la cuisse (1976)

Charles Duchemin, çok ünlü bir gurme ve fast food restoranına savaş açar. Buranın sahibi ile bir de yemek tatma yarışına çıkacak. Ancak yediği bir şeyler tat ve koku alma hissini kaybetmesine sebep olur. Bir yandan neden başına böyle bir şey geldiğini araştırır, diğer yandan ise bu yarışmayı kazanması gerekiyor. Film bir yandan fast food üretim konusuna değiniyor. Ana karakter bu yemeklerin üretildiği bir tesis bulur. Tavuk, balık ve hatta marul bile plastik türü bir maddeden üretilmiştir. Aslında günümüz gıda sektörünün nasıl da insanları zehirlediğine dikkat çekiyor. Tabii abartarak ve güldürerek.

La grande vadrouille (1966)

Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes


“Şahane Oyun” diye Türkçe’ye çevrilen filmin konusu İkinci Dünya Savaşı’nda geçiyor. Milyonlarca insanın öldüğü ve acı dolu günleri anlatan bir komedi olur mu derseniz, eğer işin içinde Louis de Funes varsa tabii ki olur. Bir savaşı ve savaş günlerini güldürerek anlatan bir film bu. Funes burada büyük bir opera evinin orkestra şefi Stanislas Lefort’u oynuyor. Olaylar İngiliz hava kuvvetlerinden üç pilotun onun bulunduğu şehre paraşüt ilen inmeleri ile başlıyor. Bu pilotları Nazilerin eline geçmekten kurtarmak için yine türlü türlü maceralar ve güldürü başlar.

Benzer yazı: Hafızamdan hiç silinmeyen filmlerden: Eski Tüfek (Le vieux fusil - 1975)

Fantomas ve Komiser Juve


Fransız aktör ve komedyen: Louis de Funes


Louis de Funes ayrıca Fantomas filmleri ile de ünlü. Bu filmlerde Komiser Juve karakterini canlandırıyor. Fantomas hep kötülük yapma peşinden koşan ve kimliği bilinmeyen ilginç bir karakter. Komiser Juve de onu kovalarken türlü türlü komik hallere düşüyor. Bu iki film karakterini bir araya getiren birden fazla film var.

Tam adı Louis Germain David de Funes de Galarza olan ünlü Fransız oyuncu 31 Temmuz 1914 dünyaya gözlerini açmış ve 27 Ocak 1983’te 68 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder