Steven Spielberg’e göre Vin Diesel iyi bir yönetmen olabilir - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

18 Mart 2020 Çarşamba

Steven Spielberg’e göre Vin Diesel iyi bir yönetmen olabilir

Steven Spielberg’e göre Vin Diesel iyi bir yönetmen olabilir


Steven Spielberg, gişe rekorları kıran filmlere imza atan bir yönetmen. Spielberg’e göre ünlü bir aksiyon filmleri yıldızında iyi bir film yönetmeni olabilecek yetenek var. Başlıktan da anlaşılacağı gibi söz konusu oyuncu Vin Diesel. Peki, Steven Spielberg neden böyle düşünüyor? Ayrıntılara bakalım.

Steven Spielberg, Vin Diesel’e daha fazla film yönetmesi gerektiğini söyledi


Vin Diesel bugün uluslararası bir film yıldızı. Ama kariyerine kendi kısa bağımsız filmlerini yaparak başlamıştı. Diesel, film sektörüne hem oyunculuk yaptığı hem de yönetmeni olduğu iki filmle adım atmıştı. 1995 yılında oyuncu ve yönetmen olduğu kısa film Multi-Facial ile işe başlar. Ardından da 1997 yılında uzun metrajlı Strays filmini hem yönetir hem de oyuncu olarak oynar. Strays, yarı otobiyografik bir film ve 20’li yaşlarındaki bir grup gencin aşağı Manhattan’da takılmalarını anlatıyor.

Daha fazlası: Vin Diesel: Son Cadı Avcısı’nın devam filmi üzerinde çalışılıyor

Bu iki film, Steven Spielberg’in ilgisini çekmiş ve Saving Private Ryan filminde oyuncu kadrosuna davet almıştı. Zaten bir film yıldızı olma kariyeri de bundan sonra başlar. Ancak bundan sonra bir daha uzun metrajlı bir filmin yönetmen koltuğuna oturmaz. Tabii gelecekte ne olur bilinmez. Ancak Diesel, sinema sektörünün çok saygın bir ismi olan Spielberg’in kendisine yeniden film yapma işine dönmesi gerektiğini söylediğini ifade ediyor.

Steven Spielberg’e göre Vin Diesel iyi bir yönetmen olabilir

Vin Diesel’in Er Ryan’ı Kurtarmak (1998) filmindeki rolü

Diesel, yakın bir zamanda Spielberg ile karşılaştığını ve kendisine şunları söylediğini aktarıyor:

“Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak - 1998) filminde senin için rol hazırlarken, görünürde bir oyuncuyu kadroya alıyordum. Ama aynı zamanda içindeki yönetmeni ortaya çıkarmak istiyordum. Sen de yeterince film yönetmedin. Bu sinema açısından bir cinayet ve yeniden yönetmen koltuğuna geri dönmelisin.”

Bu sözlerden sonra belki gelecekte Vin Diesel’in yönettiği filmleri de görebiliriz.

Birkaç Steven Spielberg filmi önerisi: Tüm zamanların en iyi macera filmleri

Bu arada Er Ryan’ı Kurtarmak filminde Diesel bir askeri canlandırıyordu. Yukarıdaki fotoğrafta da yer alıyor. Diesel’in oynadığı filmdeki önemli sahnelerden birini hatırlayalım.



Kaynak: ScreenCrush

2 yorum:

  1. Olur mu olur. Bazı kötü oyuncular iyi yönetmen olabiliyor. Ben Affleck'in oyunculuğunu beğenmem ama yönetmenlikte başarılı işler çıkardı.

    YanıtlaSil