Cargo (2017) film yorumu - Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

10 Mayıs 2020 Pazar

Cargo (2017) film yorumu - Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü

Cargo (2017) film yorumu - Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü

Cargo (2017), Avustralya yapımı bir kıyamet sonrası, korku ve dram konulu film. Filmin konusu, bir bebekleri olan ailenin zombi salgınından kaçma çabaları anlatılıyor. Tabii tek yapmak istedikleri de bebeklerini korumak. Anne ve sonra da babanın ısırılması ve bir zombiye dönüşmesi demek, bebeğinde de yaşama şansı kalmayacak demektir.

Cargo (2017) film yorumu


Filmin başrollerinde Hobbit filmi, Sherlock ve Fargo gibi dizilerden iyi bildiğimiz oyuncu Martin Freeman var. Film aslında 2013 yılında çekilen aynı isimli bir kısa film temel alınarak yapılmış. Benzer bir hikâyesi var. Tabii Cargo (2017), söz konuş kısa filmin daha geniş perspektiften bir öyküsünü anlatıyor. 

Film başlarken, bir bebekleri olan ailenin, Avustralya’nın kısal kesiminde daha çok eve benzeyen bir tekne ile yolculuklarını görüyoruz. Amaçları tekne ile belli bir yere kadar gitmek ve salgından etkilenmeyen bir yere ulaşmak. 

Bu arada salgına yakalanan insanın, yani zombiler tarafından ısırılan kişinin 48 saat içinde zombiye dönüştüğünü öğreniyoruz. Nehirde gördükleri başka bir tekneden buldukları erzakları almaya çalışırken, bebeğin annesi ısırılır. Bir hastane bulalım amacıyla karaya çıkarlar ama iş işten geçmişti. 

Diğer yandan ise baba (Martin Freeman) da belli bir süre sonra ısırılır. Onun da 48 saati kalmıştır. Bir şekilde bebeğini güvenli bir yere ulaştırması gerekiyor. En azından bebeğine bakacak birilerini bulmalı. 


Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü


Cargo (2017) film yorumu - Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü

Film diğer yandan Avustralya yerlisi bir kızı gösteriyor. O da salgında babasını kaybetmiştir. Kırsal bölgede oldukları için yerliler bölgeyi zombilerden korumaya çalışıyor. Tabii bebeğine güvenli bir yer bulmaya çalışan baba ile bu yerli kızın kaderleri belirli bir noktadan sonra kesişir. 

Bundan sonra bir birlerine yardım etmeleri gerekiyor. Çünkü düştükleri durumda tek tehdit zombiler değil. Bir de hala insan olsalar da zombilerden daha kötü olan insanlar da var. Tek düşündükleri bu salgından nasıl kendime çıkar sağlarım şeklinde. 

Corona virüs salgını yaşadığımız bu günlerde böyle filmler daha fazla anlam kazanıyor ve izleyiciyi daha fazla etkiliyor diyebiliriz. 

Film çok aşırıya kaçan şiddet ve zombi saldırısı sahneleri içermiyor. En başta da dediğim gibi bir ailenin ve daha sonra da bir babanın bebeğini kurtarmaya çalışma çabalarına odaklanıyor. 


Kısa film: Cargo (2013)


Bu filmin, aynı isimli kısa bir filmden esinlenilerek yapıldığını söylemişti. Söz konusu film yaklaşık 7 dakika ve buradan izleyebilirsiniz. 


Cargo (2017)
Yönetmenler: Ben Howling
Yolanda Ramke
Oyuncular: Martin Freeman
Simone Landers
Anthony Hayes
David Gulpilil
Susie Porter
Caren Pistorius
Tür: Korku, Dram, Kıyamet Sonrası
Yapım: Avustralya - 2017
Puan:

Cargo (2017) film yorumu - Zombi salgınında bebeklerini korumaya çalışan bir ailenin öyküsü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder