3 Kore filmi önerisi: Salgın, virüs ve zombiler - Grip (2013), Rampant (2018) ve Zombi Ekspresi (2016) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

4 Mayıs 2020 Pazartesi

3 Kore filmi önerisi: Salgın, virüs ve zombiler - Grip (2013), Rampant (2018) ve Zombi Ekspresi (2016)

3 Kore filmi önerisi: Salgın, virüs ve zombiler - Grip (2013), Rampant (2018) ve Zombi Ekspresi (2016)


Birkaç aydır Corona virüs salgını hayatlarımız etkiliyor. Evde kitap okuma, film izleme derken özellikle de salgın ile ilgili filmleri daha çok izlemiş oldum. Tabii salgın derken işin içine zaman zaman korku filmlerinin vazgeçilmezi zombi temalı filmler de giriyor.

3 Kore filmi önerisi: Salgın, virüs ve zombiler


Öyle görünüyor ki Güney Kore sineması da bu alanda filmleri ile dikkat çekiyor. Zaten yazının başından anlaşıldığı gibi burada bahsedeceğim üç film de Kore yapımı ve hepsi de salgın, virüs, zombi temalı aksiyon ve korku filmleri.

Grip (2013)


Grip (2013)


IMDb: 6.7
Rotten Tomatoes: Eleştirmenler %36, İzleyiciler %61

Bu üç filmden en iyi ve zaman zaman da en dehşetlisi bu olabilir. Çünkü konusu gerçekli olmaya daha yakın. Ayrıca film yapımında çok kalabalık insan gruplarını kullanmaları izleyiciyi etkiliyor.

Filmin konusu şöyle: Hong Kong’dan bir konteynere konulan yasa dışı göçmenler Güney Kore’ye getirilirler. Ancak içlerinden biri hasta olur. Kore’ye ulaştığında ise konteynerdeki insanların biri dışında hepsi ölü bulunur. O da Kore’de salgının yayılmasının ilk kaynağı olur. İlk önce yasa dışı göçmen getiren kişilere bulaşır. Onlar da öksürerek, hapşırarak kaptıkları grip virüsünü etraflarına yayarlar.

Benzer film önerisi: Maggie (2015) - Corona günlerinde Arnold Schwarzenegger’in bu filmi daha iyi anlaşılır

Kısa sürede neredeyse tüm şehir hasta olur ve karantinaya alınır. Grip ise bulaştıktan üç gün içinde insanı öldürüyor. Yani bizim bildiğimiz türden bir grip de değil. Bir bilim kurgu filminin icat edebileceği en hızlı yayılan ve en ölümcül grip virüsü bu.

Olayların merkezinde ise tek başına bir kız çocuğu büyüten doktor bir anne ile bir acil yardım servisi görevlisi var.

Şehir karantinaya alınır ama insanlar öldükçe dehşet görüntüler ortaya çıkar. Virüsün tedavisi olmadığı ve üç günde ölüme yol açtığı için hükümet ölmeyenleri bile diri diri gömmeye başlar. Bu arada ana karakterlerden doktorun kızı da hastalanır. Doktor ve ona yardım eden acil yardım servisi görevlisi, kızı kurtarmak için didinirler.

Grip (2013)
Grip (2013)
Özgün adı: Gamgi
İngilizce adı: Flu

Yönetmen: Kim Sung-su
Oyuncular:
Soo Ae
Jang Hyuk
Park Min-ha
Ma Dong-seok
Yoo Hae-jin
Tür: Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu
Yapım: Güney Kore - 2013
Puan: 7

Rampant (2018)


Rampant (2018)


IMDb: 6.3
Rotten Tomatoes: Eleştirmenler %62, İzleyiciler %59

Bu film izleyiciyi Güney Kore tarihine götürüyor. Bir krallık ve tabii krallığın içindeki iç çekişmeler, taht kavgası ve güç mücadelesi. Diğer yandan ise ülkenin bir kısmında bir salgın başlar. Salgına yakalanan insanlar ise zombi türü canavarlara dönüşüyor. Bildiğimiz zombilerden tek farkları, bunlar gündüz vakti saklanıyor. Ancak gece ortaya çıkıyor ve insanlara saldırıyorlar.

Benzer: Salgın, taht kavgası ve zombiler: Kingdom (2019 - …) - Güney Kore dizisi

Az önce bahsettiğim gibi krallıkta zaten bir güç ve iktidar kavgası var. Birileri de bu salgını kullanarak tahtı ele geçirmeye çalışır. Bir yandan bir prens öldürülürken, diğeri de sürgüne gönderildiği Çin’den geri gelir. Bu arada Güney Kore de Japonlara tabi olmuş ve onlara her yıl haraç ödüyor. Böyle bir ortamda salgın sarayda yayılır ve kral da bir zombiye dönüşür.

Saraya dönen süngündeki prens ise salgını durdurmak için elindeki askerlerle mücadele vermeye başlar. Sarayın kapıları kapatılır ve salgının şehre ve diğer bölgelere yayılması önlenmeye çalışılır.

Rampant (2018)
Rampant (2018)
Özgün adı: Chang-gwol

Yönetmen: Kim Sung-hoon
Oyuncular:
Hyun Bin
Ji-hye Seo
Tae-hoon Kim
Jang Dong-gun
Eui-sung Kim
Tae-woo Kim
Ju-hyuk Kim
Tür: Aksiyon, Korku, Tarihi
Yapım: Güney Kore - 2018
Puan: 6


Zombi Ekspresi (2016)


Rampant (2018)


IMDb: 7.5
Rotten Tomatoes: Eleştirmenler %94, İzleyiciler %88

Zombi Ekspresi, ya da İngilizce adını Türkçe’ye çevirirsek “Busan Treni”, 2016 yılı yapımı bir Güney Kore filmi. Adından da anlaşıldığı gibi, filmin ana teması bir salgın ile ilgili. Tabii bu salgına yakalananlar daha sonra zombilere dönüşüyor. Zombiye dönüşmelerinden sonra da diğer insanlara saldırmaya başlıyorlar.

Benzer: Bir zombi komedisi: Zombieland: Double Tap (2019)

Yakın bir zamanda başka bir zombi temalı bir Güney Kore dizisi izlemiştim ve Güney Kore sinamasında yer alan zombiler hızlı olmaları ile dikkat çekiyor. Ayrıca hızlı dönüşüyorlar ve dönüşürken de kemik kırılmasını andıran sesler çıkarıyorlar.

Peki, bu zombi salgınının sebebi ne diye sorarsanız, insanların yaptığı yanlış giden bir proje. Bu projeyi yapan kişilerden biri de kızı ile Busan’a giden bir trende zombi saldırısına yakalanıyor. Küçük kızını korumak için elinden geleni yapar.

Zombi Ekspresi (2016)
Özgün adı: Busanhaeng
İngilizce: Train to Busan

Yönetmen: Yeon Sang-ho
Oyuncular: Gong Yoo
Ma Dong-seok
Jung Yu-mi
Kim Su-an
Kim Eui-sung
Choi Woo-shik
Ahn So-hee
Tür: Aksion, Korku
Yapım: Güney Kore - 2016
Puan: 7


2 yorum:

  1. Filmlerin hepsi güzele benziyor ama yine hepsi iç karartıcı. Bu aralar ruh durumum bu tarz için uygun değil. Belki bu salgın atlatıldıktan sonra izleyebilirim. Öneriler için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı üstünde salgın ve virüs, iç karartıcı olması normal. Günlük hayatta yaşadığımız şeyler.

      Sil